Ingredientul care te scapă de coșuri și riduri. Ce este acidul glicolic și cum să-l folosești

Ingredientul care te scapă de coșuri și riduri. Ce este acidul glicolic și cum să-l folosești

Odată cu vârsta de 30 de ani apar noi probleme ale pielii cu care începi să te confrunți, dar în același timp rămân și cele vechi, pe care le știi încă din adolescență.
Este vorba despre ridurile fine care apar odată cu această vârstă, dar și acneea de vârstă adultă, cu care te poți confrunta în special din cauza fluctuațiilor hormonale.

Și pentru că produsele pe care le foloseai în urmă cu câțiva ani nu mai dau rezultate la fel de bune, este cazul să încerci ingrediente noi și foarte eficiente. Unul dintre ele este acidul glicolic, care are capacitatea de a rezolva mai multe probleme ale tenului în același timp. Vei găsi acest ingredient în cele mai multe produse pentru exfolierea pielii.

Ce este acidul glicolic?

Acidul glicolic este o substanță exfoliantă care face parte din grupa alfa hidroxi acizilor, cunoscuți drept acizi AHA. Se găsește în formă naturală în unele plante precum trestia de zahăr, sfeclă sau ananas.
Are una dintre cele mai mici molecule din grupul său de acizi, ceea ce înseamnă este ușor absorbit în piele și produce cele mai vizibile rezultate într-un timp mai scurt decât alți acizi AHA.

Ce efecte are acidul glicolic pentru piele?

De obicei, acidul glicolic este folosit pentru a elibera porii blocați și a trata acneea. Iar motivul este acela că acidul glicolic acționează ca un exfoliant puternic ce elimină celulele moarte de piele care blochează porii și cauzează puncte negre și comedoane. Porii blocați se pot infecta apoi din cauza bacteriilor care se dezvoltă în interiorul lor, rezultatul fiind coșurile și pielea inflamată.

De asemenea, vei găsi acidul glicolic pe lista de ingrediente a produselor antirid și a celor pentru uniformizarea culorii pielii.
Proprietățile sale de exfoliere chimică tratează pielea lipsită de strălucire, estompează petele pigmentare uniformizând culoarea pielii și reduce ridurile fine. Cercetările au mai arătat că acidul glicolic poate stimula producția de colagen, ceea ce oferă pielii un aspect mai ferm și o textură uniformă. Colagenul este proteina care oferă elasticitate și ferimitate pielii, iar odată cu înaintarea în vârstă nivelul său scade în mod natural. Acidul glicolic va stimula producția de colagen și îți va preveni "lăsarea" pielii.

Cum să folosești acidul glicolic

Specialiștii recomandă folosirea unui produs cu acid glicolic dimineața, aplicat pe tenul curat, apoi folosirea unui ser cu antioxidanți și a unei creme cu factor de protecție solară. 
Printre produsele care îți oferă cele mai multe beneficii sunt cele pentru peeling sau produsele cu acid glicolic pentru curățarea feței, este de părere medicul dermatolog Debra Jaliman, citat de womenshealthmag.com

Pentru că este un ingredient puternic, va trebui să eviți alți compuși cu efect exfoliant precum retinol sau alt timp de alfa hidroxi acid în ziua în care folosești acidul glicolic. Există riscul să-ți exfoliezi excesiv tenul și să provoci uscarea pielii.
Fie folosești constant același tratament, fie alternezi de la o zi la alta cu produse ce conțin alte ingrediente.

Chiar și pielea sensibilă este tolerantă față de tratamentul cu acid glicolic. Dar pentru a preveni orici risc, începe prin a folosi o concentrație mai mică de acid glicolic sau aplică pe ten o zi da, una nu pentru a putea observa reacția pielii.

Este esențial să aplici în fiecare zi o cremă cu factor de protecție solară pe toată durata tratamentului cu acid glicolic. Cei mai mulți acizi sensibilizează pielea și o fac mai predispusă la apariția petelor pigmentare dacă nu sunt folosiți corect și dacă nu este aplicat zilnic un produs cu SPF.

Produsele din comerț conțin o concentrație de acid glicolic de până la 10%, în timp ce tratamentele efectuate de medicii dermatologi pentru peeling chimic pot ajunge și până la o concetrație de acid glicolic de 50%.
Nu aplica niciodată acasă produse profesionale pentru exfolierea chimică! Riști să-ți arzi tenul și să te confrunți cu efecte nocive iremediabile.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod