Greșeli pe care le faci când îți cosmetizezi sprâncenele

Îngrijirea și modelarea sprâncenelor pot fi complicate. Chiar dacă ai devenit expertă în machiaj, sprâncenele tale tot pot fi o enigmă.
Iar dacă nu vrei să apelezi la un tatuaj semipermanent pentru sprâncenele tale, poți învăța cum să îți cosmetizezi sprâncenele și ce greșeli să eviți în cadrul acestui proces. Există mai multe lucruri pe care le poți încerca pentru a obține sprâncenele perfecte, fără a cheltui bani. Iată câteva sfaturi pe care le-au oferi experții din întreaga lume!

Ce greșeli faci când îți cosmetizezi sprâncenele?


1. Le vopsești prea deschis sau prea închis


Chiar dacă pensatul nu este activitatea ta preferată, probabil că vei vrea în continuare să îți modelezi sprâncenele și să umpli orice porțiuni goale. Alegerea unei culori pentru sprâncenele tale poate fi la fel de descurajatoare ca aplicarea produsului în sine, dar nu ar trebui să îți faci griji.
Poți urma un sfat simplu dat de specialiști. Alege o culoare care este cu o nuanță mai deschisă decât culoarea părului tău. Tonurile mai deschise arată natural. Dacă ai părul brunet, alege o pudră într-o nuanță de maro deschis sau mediu. Sprâncenele ar trebui să complimenteze fața, nu să îi exagereze trăsăturile. Dacă ai părul blond sau roșcat, ar trebui să alegi o nuanță de blond închis.

2. Folosești o oglindă care mărește


Atunci când îți pensezi sprâncenele, s-ar putea să ai impresia că oglinda din baie nu te ajută foarte mult. Așa că apelezi la o oglindă care mărește. Te chinui să vezi toate firele mici de păr, mai ales dacă sunt blonde. Cu toate acestea, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a te muta în fața unei oglinzi care mărește atunci când te pensezi.
Când te uiți la sprâncene prea aproape, pierzi perspectiva asupra firelor de păr pe care le-ai pensat deja. În schimb, este recomandat să stai la o distanță de braț de oglindă. În acest fel, nu va trebui să îți faci griji cu privire la faptul că ai pensat prea mult o sprânceană sau că le-ai pensat inegal. Este important și să folosești cât mai multă lumină naturală este posibil atunci când te pensezi. În timp ce lumina puternică este importantă pentru aplicarea machiajului, aceasta nu va fi de folos când vine vorba de pensarea și modelarea sprâncenelor.

3. Îți lași sprâncenele prea scurte


Pe măsură ce înaintezi în vârstă, este posibil să observi că sprâncenele tale devin din ce în ce mai subțiri. Adesea, este vorba despre pierderea cozii sprâncenelor, ceea ce înseamnă că sprâncenele tale vor fi mai scurte.
Deși acest lucru reprezintă o parte normală a procesului de îmbătrânire, s-ar putea să vrei să ai sprâncenele mai lungi. Dacă da, ai nevoie de anumite produse. Completarea sprânceneor cu un gel special reprezintă cea mai ușoară opțiune. Acesta aderă la firele de păr și la piele și îți va oferi un finisaj natural, cu volum. Fără sprânceana ta naturală ca ghid, poate fi o provocare să știi cum să conturezi perfect sprâncenele. Din fericire, există o modalitate simplă pe care o poți încerca. Folosește o perie de machiaj și ține-o între colțul nasului și colțul exterior al ochilor. Acolo este locul în care ar trebui să se termine sprâncenele.

4. Aplici cremă de față pe sprâncene


Dacă urmezi o rutină zilnică de îngrijire a pielii, probabil că ești destul de obișnuită să aplici creme hidratante, creme de ochi, seruri și multe altele. Dar ce faci cu sprâncenele? Le hidratezi cu produsele de față? Acesta este un lucru pe care ar trebui să îl eviți, conform specialiștilor.
Evită aplicarea loțiunilor, gelurilor, produselor de protecție solară, fondului de ten sau cremelor hidratante pe sprâncene. Acestea pot împiedica creșterea sau chiar provoca o cădere a firelor de păr. Există o singură excepție: balsamul. Persoanele care au sprâncenele rare pot folosi un balsam special dimineața și noaptea pentru a stimula creșterea.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod