Greșeala din ritualul tău de îngrijire care duce la apariția pungilor sub ochi

Te trezești tot mai des cu pungi sub ochi, chiar și atunci când nu ești prea obosită? Se pare că ritualul tău zilnic de ingrijire a pielii ar putea fi de vină.
De fapt, tocmai produsele pe care le aplici pe zona de sub ochi în speranța de a îmbunătății lucrurile sunt cele care pot să agraveze aspectul de ochi umflați și pungi sub ochi.
 
În ciuda faptului că mereu am crezut că hidratarea intensă a pielii de sub ochi poate să prevină apariția ridurilor, se pare că încărcarea acestei zone cu creme hidratante ar putea să aibă un efect secundar nedorit. Este vorba despre umflarea ochilor și apariția acelor “pernuțe” inestetice pe care le numim pungi sub ochi.
 
Prin urmare, dacă ți-ai format obiceiul de a aplica în fiecare dimineață și seară o cremă hidratantă sau o cremă de noapte în jurul ochilor, este timpul să te gândești la o altă opțiune de hidratare.
 
Cremele cu consistență grasă ar putea să încarce zona sensibilă de sub ochi și să ducă la formarea pungilor.

Să folosești o cremă hidratantă cu consistență grea poate să aibă un efect negativ asupra zonei ochilor cauzând congestionare, ceea ce are ca efect umflarea ochilor și apariția pungilor sub ochi”, declară esteticiana Emma Brown pentru goodhousekeeping.com.

Pielea noastră, în special pielea sensibilă de sub ochi, poate absorbi o cantitate limitată de produs.
După ce pielea ta a absorbit tot ce putea, restul de produs va rămâne la suprafața pielii, iar cu fiecare clipit genele aduc produsul mai aproape de ochi sau chiar în ochi, cauzând iritație, congestie, drenaj limfatic redus și retenție de apă. Toate acestea provoacă apariția pungilor sub ochi
”, spune specialista.

Pielea din jurul ochilor este mai predispusă la deshidratare, dar asta nu înseamnă că trebuie să încarci zona cu prea mult produs sau să folosești o cremă mult prea consistentă”, declară cosmeticiană.
 
Cu toate acestea, nu ar trebui să stopezi aplicarea produselor pe zona ochilor.
Dar ar trebui să iei în considerare înlocuirea cremei prea consistente cu o formulă ușoară și lejeră, special concepută pentru îngrijirea pielii delicate din jurul ochilor .
 
După ce ai investit într-o astfel de cremă, trebuie să ai grijă să aplici corect pentru a preveni apariția pungilor sub ochi, recomandă specialista.
 
Este important de reținut cum și unde să aplici crema pentru ochi. Evită să pui produsul prea aproape de linia genelor pentru că astfel eviți apariția iritațiilor”, declară Emma Brown.
 
Iar dacă te-ai trezit cu ochii umflați și ești în căutarea unei soluții rapide, cosmeticiana are un sfat eficient pentru tine.
 
Dacă te trezești frecvent cu ochii umflați, un truc grozav este să ții o linguriță în frigider peste noapte și să folosești partea netedă și rece pentru a aplica crema de ochi, mișcând lingurița din interiorul ochilor, de lângă nas, către către coada sprâncenelor”, spune specialista.
 
Combinația dintre temperatura scăzută și acest tip de mișcare va ajuta la eliminarea rapidă a pungilor de sub ochi și va stimula drenajul limfatic”, adaugă ea.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod