Greșeala care îți face coșurile să se vindece mai greu

Greșeala care îți face coșurile să se vindece mai greu

Nimic nu este mai enervant decât un coș roșu, dureros și cât se poate de inestetic.
Iar pe lângă toate acestea, se întâmplă adesea să apară în cel mai nepotrivit moment, precum înaintea unei întâlniri, a unui interviu sau înainte de vacanță. Nu este de mirare că în astfel de situații aplici toate tratamentele posibile pe care le ai la îndemână ca să scapi cât mai repede de el. 

Dar se pare că această nerăbdare de a trata un coș de la primele semne de apariție poate fi responsabilă pentru înrăutățirea situației. Înainte de a intra în panică, trebuie să afli cum să eviți greșelile care fac coșurile să se vindece mai greu. Iată ce ar trebui să știi:

Ce greșeală faci când tratezi coșurile


Primul lucru pe care îl faci când observi că îți apare un coș este să aplici imediat multă cremă sau tratament împotriva acneei. Dar potrivit esteticienei Renee Rouleau, citată de purewow.com, această abordare este greșită și se va întoarce împotriva ta.

Motivul este acela că nu îi oferi pielii șansa de a se vindeca singură.
Problema aeste că infecția care a provocat coșul este deja prezentă, iar pentru o vindecare cât mai rapidă trebuie să iasă din piele. Dar dacă aplici un tratament pentru coșuri la primele semne de apariție, infecția nu are șansa de a ieși la suprafață. 

Practic nu faci altceva decât să usuci stratul superior al pielii și să blochezi bacteriile în interiorul porului, ceea ce face să pară că durează o veșnicie până când coșul se vindecă. Mai mult, inflamația de durată poate duce la apariția acelor urme neplăcute post-acneice care apar sub forma petelor pigmentare sau a cicatricilor.

Soluția: Tratează coșurile la momentul potrivit, cu ingrediente care nu usucă pielea


Dacă vrei să vindeci cât mai repede un coș, trebuie să adopți două strategii de bază. În primul rând, trebuie să știi ce ingrediente conțin produsele tale antiacneice.
Evită ingredientele care usucă pielea precum peroxid de benzoil, sulf, alcool sau camfor. Acestea sunt utile în catități reduse, dar usucă foarte mult pielea și sunt iritante dacă sunt urilizate în cantitate prea mare. În locul lor, încearcă să folosește produse ce conțin substanțe care nu usucă pielea. Câteva dintre acestea sunt acidul salicilic, uleiul din arbore de ceai sau oxid de zinc.

În al doilea rând, este esențial să aplici tratamentul local la momentul potrivit. Este de preferat să lași coșul să se formeze înainte de a-l trata, în loc să usuci pielea și să blochezi bacteriile și infecția în interior. După ce este format, coșul poate fi tratat cu un produs special conceput pentru acnee. 

O variantă și mai bună de tratament este aplicarea unui plasture special pentru coșuri realizat dintr-un material numit hidrocoliod.
Studiile au arătat că mediul umed poate grăbi vindecarea și scade riscul de formare al cicatricilor.

Deși este cât se poate de tentant să storci coșul ca să-i grăbești vindecarea, acest gest face mai mult rău decât bine. Este o greșeală care poate duce la răspândirea infecției în țesuturl din jurul coșului sau în straturile din profunzimea pielii. Te vei confrunta cu o leziune mult mai mare a pielii, care după vindecare va lăsa în urmă o cicatrice permanentă!

De asemenea, evită tratamentele populare pentru coșuri, precum aplicarea pastei de dinți. Riști să usuci foarte mult pielea și să o iriți din cauza mentolului și a altor ingrediente nocive din compoziția pastei de dinți.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod