Frumuseţea ta: Sfaturi eficiente pentru păr şi unghii perfecte

Un păr strălucitor, bogat şi sănătos. Unghii lungi, rezistente şi frumoase. Orice femeie îşi doreşte ca acest vis să se transforme în realitate, dar puţine ştiu că acest lucru este posibil cu ajutorul alimentaţiei.

Cele mai multe femei apelează la tot felul de tratamente foarte scumpe, fără să înţeleagă faptul că sănătatea unghiilor şi a părului depinde foarte mult de dietă. Alimentaţia este esenţială atunci când ne dorim un păr frumos şi unghii sănătoase. De aceea, fierul, proteinele, vitaminele din grupul B, zincul şi calciul nu trebuie să ne lipsească din dieta zilnică. Însă, doar anumite alimente ne pot ajuta.

Peştele gras

Acizi graşi omega-3 sunt cei mai buni prieteni ai părului tău.

Ei redau strălucirea părului, echilibrează producţia de sebum şi îl fac mai rezistent. Iar cea mai importantă sursă de acizi graşi omega-3 este peştele gras. Tonul, somonul, macroul, sardinele, anşoa şi heringul sunt surse de proteine.

Ouă

Banalele ouă sunt foarte bogate în vitamina A, iar această vitamină hrăneşte firul de păr, reglează producţia de sebum şi împiedică căderea părului.

Nucile şi migdalele

Le mâncai în copilărie, dar ştiai că au un conţinut bogate de fier, esenţial pentru a preveni degradarea părului? Mai mult, potrivit cercetătorilor, lipsa de fier influenţează textura părului, determinându-l să fie mai fragil.
Consumă un pumn de nuci la două-trei zile, iar părul tău îţi va mulţumi. În aceeaşi categorie intră şi migdalele. Dar nu uita, trebuie să le consumi crude!

Avocado

Avocado este un fruct pe care tot mai mulţi români au început să-l consume. Un lucru foarte bun, mai ales dacă ne gândim la sănătatea părului nostru. Este bogat în biotină, o vitamină din complexul B care împiedică despicarea vârfurilor de păr şi îi redă strălucirea.

Ficat

Datorită conţinutului bogat în vitamina A şi fier, ficatul este benefic pentru sănătatea pielii şi a părului.
De asemenea, ficatul conţine acid folic (vitamina B9) care are grijă de sănătatea unghiilor.

Dacă vrei să ai unghii sănătoase trebuie să consumi: carne slabă, peşte, ouă, lapte, fructe uscate, cereale integrale, ficat, legume cu frunze verzi, fasole, mazăre şi fructe oleaginoase. Aceste alimente te pot ajuta din interior. 

Suplimente alimentare


Suplimentele alimentare sunt şi ele o soluţie, dar nu trebuie luate în exces. O cură de zinc şi seleniu, ginko biloba este ideală pentru părul şi unghiile tale.

Însă, consultă un doctor înainte de a le lua.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod