Frumuseţea ta: Cum să descifrezi lista de ingrediente de pe produsele cosmetice

Descoperă care este semnificaţia principalelor substanţe conţinute de produsele de înfrumuseţare, care sunt de evitat, dar şi care sunt cele benefice, absolut necesare
De câte ori ai încercat să citeşti lista de ingrediente de pe cosmetice, dar n-ai înţeles absolut nimic? Denumirile ştiinţifice, greoaie, pot ascunde substanţe nocive pentru sănătate, dar şi ingrediente active benefice. Citeşte în lista de mai jos ce semnifică fiecare denumire complicată şi dacă este "bună" sau "rea":

Ingrediente pe care să le eviţi:


Parabenii

În ultima perioadă, s-a construit o adevărată fobie în jurul parabenilor, şi pe bună dreptate. S-a descoperit că aceste substanţe, folosite pentru a conserva cât mai mult produsele cosmetice, au capacitatea de a imita estrogenul odată pătrunse în organism prin piele, putând cauza apariţia cancerului de sân.
Încă nu s-a demonstrat că ar fi cancerigene, dar suspiciunea care planează asupra lor ar trebuie să te îndemne să le eviţi. Alege produsele pe care scrie că sunt fără parabeni.

Parfumurile sintetice

Pe lista multor produse cosmetice apare ingredientul "parfum". Dar potrivit specialiştilor, sub acest cuvânt aparent inofensiv se ascunde o adevărată bombă chimică. Fiecare parfum sintetic poate fi făcut din sute de alte chimicale pe care ar trebuie să le eviţi. Conţin toxine care intră în organism prin piele şi care stau la baza a numeroase probleme de sănătate, de la alergii şi până la dezechilibre hormonale.

Isopropyl Alcohol - Alcool izopropilic

Acest ingredient este folosit într-o gamă foarte largă de produse de îngrijire, dar cu toate acestea este cunoscut ca fiind iritant, caucând uscarea pielii. Majoritatea ingredientelor pe bază de alcool ar trebui evitate, dacă este posibil.

Petroleum

Ingredientele care conţin în denumirea lor "petroleum" pot forma la suprafaţa pielii o peliculă fină. Acest strat sintetic blochează porii şi limitează capacitatea pielii de a absorbi substanţele hrănitoare.
De asemenea, încarcă tenul şi creează senzaţia de piele obosită, dar pot cauza şi apariţia punctelor negre şi a comedoanelor.

Coloranţii sintetici

Aceste ingrediente pot fi cancerigene şi se pot acumula sub formă de toxine în organism. Sunt notate adesea cu FD&C sau D&C, urmate de un număr. Evită aceste ingrediente cu orice preţ, pentru că nu îţi oferă absolut niciun beneficiu.

Ingrediente benefice:


Retinol

Retinolul este un derivat al vitaminei A, un puternic antioxidant conţinut de majoritatea produsele antiîmbătrânire. Îmbunătăţeşte elasticitatea pielii şi combate efectele nocive ale razelor UV asupra pielii. Este de asemenea un exfoliant chimic, care îndepărtează celulele moarte, oferind pielii o strălucire sănătoasă.

Acidul hialuronic

Acest acid apare în mod natural în organism, dar concentraţia sa scade odată cu vârsta. Folosind produse cosmetice care îl conţin, ajuţi la stoparea procesului de degradare a colagenului, substanţa care menţine elasticitatea pielii.

Peptidele

Aceşti amino-acizi îţi ajută pielea să producă mai mult colagen. Sunt nişte proteine "minune" care previn apariţia ridurilor şi menţin un aspect tânăr al pielii.

AHA

Alfa hidroxi acizii, găsiţi pe lista de ingrediente ca AHA, sunt substanţe care exfoliază în mod natural pielea, făcând-o mai netedă, catifelată şi luminoasă. În acest fel, substanţele hrănitoare pătrund mai uşor în straturile profunde ale pielii, pentru că bariera de celule moarte este îndepărtată.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lady pe 18 Nov 2013, 23:22
    parabenii nu conduc la cancer de sin

    Pot parabenii să cauzeze cancer la sân? Nu există indicii şi studii ştiinţifice până în prezent care să lege intrinsec parabenii de apariţia cancerului la sân. Parabenii sunt conservanţi siguri şi eficienţi cel puţin pentru industria cosmetică, iar utilizarea lor este permisă de legile europene. Comitetul ştiinţific care consiliază EC a negat orice legătură între parabeni şi cancerul de sân.

    0
    0

  • natali pe 18 Nov 2013, 23:08
    parabeni

    parabenii sunt oriunde, si in farduri si in fond de ten, chiar si in crema hranitoare de zi care pare sa aiba cele mai putine daune, in genere toata cosmetica contine paraben, ce sa facem acum, in genere sa nu o folosim?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod