Frumuseţea ta: 5 reguli ca să te speli corect pe faţă. Pune-le în practică!

Cu siguranţă crezi că nu e mare lucru să te speli pe faţă şi că nu ai nevoie de reguli speciale pentru a face acest lucru atât de banal. Dar fix aici ai putea face unele greşeli aparent inofensive
Cu siguranţă crezi că nu e mare lucru să te speli pe faţă şi că nu ai nevoie de reguli speciale pentru a face acest lucru atât de banal. Dar fix aici ai putea face unele greşeli aparent inofensive, dar care îţi pot provoca neplăceri serioase de-a lungul timpului, precum coşuri, puncte negre şi comedoane, riduri fine şi piele foarte uscată.

Iată ce reguli să respecţi pentru ca tenul tău să fie întotdeauna impecabil, strălucind de sănătate:

Foloseşte un produs de curăţare potrivit

Produsele cu o formulă agresivă îţi lasă pielea "scârţâind" de curăţenie, ceea ce poate că ţi se pare un lucru bun. Dar de fapt acesta este unul dintre semnele că formula sa conţine prea mult detergent, care usucă excesiv pielea, îndepărtând stratul hidrolipidic natural care ar trebui să o protejeze.
Alege o soluţie de curăţare cu ingrediente care au efect de calmare, precum extracte de soia, ceai verde, aloe vera sau turmeric. Dacă ai tenul gras şi predispus la apariţia acneei, alege un produs care conţine acid salicilic.

Nu te grăbi

De fiecare dată când te speli, masează pielea umedă timp de câteva minute cu produsul tău de curăţare pentru ca substanţele sale active să acţioneze adecvat şi să îndepărteze impurităţile. Aplicând, masând câteva secunde şi apoi clătind rapid nu te ajută să-ţi cureţi complet tenul de urmele de machiaj sau sebum.


Foloseşte un exfoliant delicat

O metodă simplă pentru a ţine problemele tenului la distanţă este să foloseşti o dată pe săptămână un exfoliant delicat pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii. Fie alegi un produs din comeţ, fie îţi faci singură o soluţie pentru exfoliere dintr-o linguriţă cu miere şi una cu mălai. Masează-ţi tenul cu acest amestec, apoi clăteşte-te.

Clăteşte-te cu apă călduţă

Dacă te speli pe faţă cu apă fierbinte îndepărtezi stratul hidrolipidic protector al pielii, ceea ce duce la uscarea excesivă. În acest fel, tenul este predispus la apariţia ridurilor fine cauzate de deshidratare.
Clăteşte-te numai cu apă călduţă.

Spală-te dimineaţa şi seara

Dimineaţa îţi stropeşti faţa cu puţină apă rece ca să te trezeşti mai bine? Acest obicei poate fi cauza apariţiei coşurilor şi punctelor negre, mai ales dacă ai tenul gras. Sebumul secretat de-a lungul nopţii poate bloca porii dacă se acumulează la suprafaţa pielii. Spală-te şi dimineaţa la fel de serios ca şi seara, masând pielea cu produsul tău de curăţare.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod