Frumuseţea ta: 5 produse naturale care îţi repară vârfurile despicate

Părul tău are nevoie de o îngrijire specială în zona vârfurilor, partea cea mai veche şi puternic "agresată" de frecarea de haine, pernă, prosop etc.
Pe lângă produsele cosmetice pe care le foloseşti în mod obişnuit, părul tău poate beneficia şi de pe urma tratamentelor naturale, menite să repare vârfurile despicate şi să prevină degradarea altora.

Iată ce soluţii să încerci:

Uleiul de argan


Proprietăţile sale vindecătoare asupra pielii şi părului sunt cunoscute de mii de ani în Maroc, singurul loc din lume în care creşte Arganul, copacul din fructele căruia este extras acest ulei. Este foarte bogat în vitamina C şi acizi graşi nesaturaţi care pătrund în interiorul firului de păr, oferindu-i supleţe, rexistenţă şi strălucire.
Foloseşte uleiul de argan ca pe o mască, aplicând pe toată suprafaţa părului, sau numai câteva picături aplicate în palmă şi întinse apoi pe vârfuri, ca pe un balsam leave-in.

Uleiul de măsline


Pentru că are o structură asemănătoare sebumului, substanţa uleioasă produsă în mod natural de scalp pentru a proteja părul, uleiul de măsline poate fi soluţia la îndemână pentru repararea vârfurilor despicate. Aplică numai câteva picături de ulei de măsline în palme, apoi masează vârfurile pentru a le acoperi cu o peliculă fină de ulei.

Gălbenuş de ou


Fiind bogat în vitamia E şi proteine, gălbenuşul de ou este un ajutor natural foarte eficient pentru părul tău degradat. O mască cu găbenuş de ou o dată pe săptămână îi va oferi părului tău strălucire, supleţe şi va "sigila" firele despicate.
Aplică pe păr oul bătut bine şi amestecat cu câteva linguriţe de ulei de măsline şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute, apoi spală-te.

Pasta de avocado


Fructul de avocado conţine acizi graşi esenţiali benefici pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţea părului tău. Pisează un avocado bine copt şi aplică pasta pe tot părul. Lasă să acţioneze jumătate de oră, apoi spală-te pe cap.

Uleiul de jojoba


Obţinut din sâmburii arbustului jojoba, acest ulei face minuni pentru părul uscat şi deteriorat. Aplică numai câteva picături în palmă şi masează-ţi vârfurile zi de zi, pentru a oferi protecţie firelor despicate.
De asemenea, îl mai poţi utiliza sub forma de mască, aplicând pe toată lungimea părului şi chiar şi la rădăcini.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod