Frumuseţea ta: 5 greşeli de îngrijire a pielii pe care le faci iarna

Zilele foarte friguroase, când vântul bate cu putere iar viscolul şi gerul fac parte din "decor", pielea ta este supusă unui adevărat test de rezistenţă.

Mâinile crăpate sau tenul uscat şi iritat sunt principalele consecinţe negative imediate pe care le resimţi. Iar unele greşeli pe care le faci în ceea ce priveşte îngrijirea pielii pe timp de iarnă pot agrava aceste probleme. Iată care sunt:

Te speli cu apă fierbinte

La suprafaţa pielii există un strat hidrolipidic, care o protejează de factorii nocivi de mediu, în special de frig şi poluare. Iar când foloseşti apă mult prea caldă pentru a te spăla, îndepărtezi acest strat protector atât de necesar sănătăţii pielii tale.

Prin urmare, pielea se usucă rapid şi devine aspră şi iritată.

Îţi exfoliezi pielea prea des

Exfolierea te ajută să ai o piele curată, proaspătă şi sănătoasă. Dar aşa cum este valabil în majoritatea celorlalte lucruri, moderaţia este cheia succesului. Dacă îţi exfoliezi pielea prea des, o poţi predispune la uscare şi la apariţia iritaţiilor sau a microleziunilor. Exfoliază o dată pe săptămână dacă pielea ta este uscată şi chiar mai rar, dacă este normală.

Nu te clăteşti suficient

Atât pe mâini, cât şi pe faţă, clătirea din abundenţă cu apă călduţă  este absolut necesară de fiecare dată când te speli. Urmele de săpun pe mâini îţi pot usca foarte tare pielea, mai ales dacă este unul agresiv, aşa cum se întâmplă să găseşti în toaletele instituţiilor, restaurantelor etc.

Foloseşti dezinfectant

Dezinfectantele pentru mâini, care au adesea un conţinut foarte ridicat de alcool, usucă foarte tare pielea mâinilor, mai ales pe timp de iarnă. Înlocuieşte aceste soluţii pe bază de alcool (menţionat pe etichetele produselor ca "etanol" sau "alcool etilic") cu şerveţele umede pentru copii, care îţi curăţă pielea fără să o usuce.

Uiţi să aplici cremă hidratantă

Pentru ca pielea ta să facă faţă temperaturilor scăzute, are nevoie de un ajutor zilnic din partea ta. Aplică dimineaţa şi seara cremă hidratantă pentru ten, iar în ceea ce priveşte mâinile, este necesar să ai mereu la îndemână o cremă nutritivă, pe care să o aplici de câteva ori pe zi.

 

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod