Frumuseţea ta: 4 remedii ieftine de înfrumuseţare. Cum să le foloseşti

Nu numai cosmeticele foarte scumpe au rezultate excelente asupra frumuseţii tale.

Chiar şi remediile ieftine, pe care le ai la îndemână în casă, sau pe care le poţi cumpăra cu bani puţini te ajută să arăţi impecabil. Iată ce să încerci:

Oţetul de mere


Un remediu excelent pentru tenul cu aspect obosit este oţetul de mere. Are acţiuni benefice multiple: estompează petele şi pistruii, îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, este antibacterian, desfundă porii şi are efect tonic. Toate aceste proprietăţi ale oţetului îl transformă în aliatul tău pentru un ten luminos şi proaspăt.

Adaugă într-o ceşcuţă cu apă două linguri cu oţet de mere. Amestecă şi înmoaie o dischetă demachiantă curată în soluţie.

Aplică apoi pe toată faţă, evitând zona ochilor şi lasă să acţioneze timp de 15 minute. Atenţie! Dacă ai pielea sensibilă, acest tratament ţi-ar putea provova iritaţii. Încearcă pe încheietura mâinii înainte de a aplica pe faţă, iar dacă îţi provoca usturime, nu mai aplica sau adaugă mai multă apă în amestecul tău.

Vaselina cosmetică


Majoritatea produselor de înfrumuseţare puternic hidratante conţin vaselină cosmetică, denumită în lista de ingrediente drept "petroleum jelly". Este o substanţă grasă, care blochează apa în interiorul pielii, oferindu-i supleţe şi hidratând-o intens.



O poţi folosi pentru zonele foarte uscate ale corpului, precum coatele, genunchii, călcâiele, dar şi ca înlocuitor pentru balsamul de buze.

Este de asemenea un tratament perfect pentru firele de păr rebele. Aplică foarte puţină vaselină cosmetică în palme şi apoi netezeşte firele haotice, ca şi cum ai folosi o ceară pentru păr. Şi vârfurile despicate pot fi mascate în acest mod, cu ajutorul vaselinei cosmetice.

Mălaiul


Nu eşti multumită de produsele de exfoliere din comerţ pe care le-ai folosit? Încearcă unul natural şi foarte ieftin! Este vorba despre mălai, porumbul măcinat fin, care te poate ajuta să ai o piele impecabilă. Granulele de mălai sunt suficient de abrazive pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii, iar pentru că este un produs absolut natural, nu trebuie să-ţi faci griji cu privire la ingrediente care ar putea să-ţi dăuneze, aşa cum este în cazul exfolianteleor din comerţ.

O metodă simplă de folosire a mălaiului este să-l masezi delicat pe corp şi faţă, în timpul duşului, iar apoi să te clăteşti.

Îl mai poţi amesteca cu miere sau loţiune de corp dacă vrei să obţii un exfoliant cremos.

Uleiul de măsline


Beneficiile uleiului de măsline asupra frumuseţii sunt atât de faimoase încât nu putea lipsi din această listă. Este un hidratant excelent pentru piele, dar şi pentru păr. Foloseşte-l după baie, pe pielea udă, ca pe un ulei de corp. Masează bine pentru ca uleiul să pătrundă în piele, apoi tamponează cu prosopul.

Uleiul de măsline este de asemenea şi un demachiant foarte eficient. Foloseşte-l pentru a îndepărtaorice urmă de fard, în special în zona sensibilă a ochilor. Curăţă foarte bine genele, îndepărtând urmele de mascara de la rădăcina lor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod