Frumuseţe. Tot ce trebuie să ştii despre ridurile fine

Liniile fine apărute prematur la nivelul tenului sunt foarte greu de tratat, deci este necesar să faci tot ce poţi pentru a le preveni.

Iată câteva reguli de care să ţii cont pentru ca pielea ta să nu arate îmbătrânită înainte de vreme.

Hidratează zilnic

Nu săr peste aplicarea cremei de hidratare în ritualul tău zilnic de îngrijire. Pielea uscată îşi pierde elasticitatea şi supleţea, fiind mult mai predispusă la apariţia ridurilor. Hidratează mai ales după ce te-ai spălat pe faţă, pentru a înlocui sebumul care menţine în mod natural pielea suplă.

Nu te spăla prea des pe faţă

Dacă te speli prea des pă faţă, folosind şi produse agresive, cum sunt cele antiacneice, pielea ta îţi pierde bariera protectoare naturală, formată dintr-un strat fin de substanţă uleioasă, numit sebum. Acesta este necesar pentru a bloca apa în ţesuturi, menţinând astfel tenul hidratat şi prevenind apariţia ridurilor fine.

Foloseşte creme cu antioxidanţi

Radicalii liberi, factorii care determină îmbătrânirea prematură a pielii, pot fi combătuţi cu ajutorul cremelor sau serurilor cu un conţinut ridicat de antioxidanţi. Alege produse cu concetraţii mari de vitamina C şi E, doi antioxidanţi foarte eficienţi în prevenirea apariţiei premature a ridurilor fine.

Protejează-te de razele UV

Cremele cu factor de pretocţie solară reprezintă singura barieră eficientă împotriva razelor ultraviolete, responsabile pentru apariţia prematură a ridurilor. Foloseşte o cremă hidratantă SPF de minimum 15 în fiecare zi, indiferent de anotimp, iar dacă ai piele albă şi pistrui, este indicat să aplici o astfel de loţiune cu factor de protecţie de peste 25.

Mănâncă mai mult peşte

Peştele, în special cel gras precum somonul sau macroul, conţine acizi graşi omega 3 şi omega 6, care au un rol esenţial în menţinerea sănătăţii pielii. Îţi oferă hidratare din interior şi îţi fac pielea să radieze, protejând de asemenea tenul împotriva ridurilor.

Dormi pe spate

Dormind pe burtă sau pe o parte poţi contribui la apariţia prematură a liniilor fine la nivelul feţei. Cele opt ore petrecute astfel îţi vor face pielea să se rideze din cauza poziţiei de somn.

Încearcă să adormi pe spate, pentru a te obişnui astfel cu această poziţie care nu îţi afectează tenul.

Pune-ţi ochelari

Problemele de vedere, chiar şi cele minore, te obligă să-ţi forţezi ochii şi să te încrunţi, ceea ce duce inevitabil la apariţia ridurilor. Este valabil şi atunci când îţi intră soarele în ochi şi te încrunţi involuntar. Foloseşte ochelari de vedere, dar şi de soare, pentru a preveni apariţia ridurilor.

 

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod