Frumusețe: Ordinea corectă pentru folosirea cosmeticelor. 5 sfaturi utile

Demachiant, loțiune tonică, exfoliant și cremă hidratantă. Dar să nu uităm de serum, mască hrănitoare, factor de protecție sau gel de curățare. În mulțimea de produse cosmetice pe care trebuie să le folosim zi de zi ne simțim, nu de puține ori, pierdute. Când trebuie aplicate și, mai ales, în ce ordine? Acestea sunt întrebările la care am încercat să găsim răspunsuri.

Demachiant, loțiune tonică, exfoliant și cremă hidratantă. Dar să nu uităm de serum, mască hrănitoare, factor de protecție sau gel de curățare.

În mulțimea de produse cosmetice pe care trebuie să le folosim zi de zi ne simțim, nu de puține ori, pierdute. Când trebuie aplicate și, mai ales, în ce ordine? Acestea sunt întrebările la care am încercat să găsim răspunsuri.


Curățarea tenului

Fără nicio urmă de-ndoială, orice program de îngrijire începe cu demachiantul.

Curățarea pielii este primul pas, dar și cel mai important pentru orice femeie, indiferent de vârstă sau de tipul de ten. Cu demachierea feței trebuie să înceapă și să se termine fiecare zi, chiar și atunci când nu ne-am machiat. Chiar și atunci când nu avem machiaj pe față, pielea produce sebum, transpiră și are nevoie de o curățare eficientă. Pentru persoanele cu ten uscat, demachiantul este suficient. Însă, pentru persoanele cu ten gras este necesar și un gel de spălare a feței.

Exfolierea

Imediat după demachiere, urmează exfolierea. Este indicat să nu ai alte loțiuni sau creme aplicate pe față atunci când îți exfoliezi tenul. De asemenea, exfolierea nu trebuie să se facă decât o dată pe săptămână și cel mai indicat este să se facă seara. Iar persoanele cu tenul uscat își pot face un gomaj o dată la două săptămâni.

Tonifierea tenului

Imediat după curăţarea tenului și exfoliere, urmează curăţarea tenului cu o loţiune tonică. Această etapă va curăţa mai bine tenul şi va restabili pH-ul pielii.

Și tonicul se folosește în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Nu sunt indicate loțiunile care conțin alcool deoarece vor usca prea tare tenul, chiar dacă ai un ten gras.

Hidratarea

Când vine vorba de hidratare, putem folosi mai multe produse pentru a obține rezultatele dorite. Serumul este primul care se aplică deoarece are molecule mici și ingrediente active care penetrează profund epiderma. După serum, urmează crema hidratantă. Dar este bine să lași cel puțin 10 minute între aplicarea serumului și a cremei.

De asemenea, este important să înțelegi că serumurile nu înlocuiesc crema, ci doar o completează.

Îngrijirea ochilor

Tot acum puteți aplica și crema pentru ochi care se dă pe toată pleoapa și sub pleoapă, cu tapotări ușoare.Trebuie să aveți o cremă specială pentru această zonă deoarece este mult mai sensibilă decât restul feței.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca pe 1 Mar 2017, 11:06
    Folosirea cosmeticelor

    Acesti pasi pentru ingrijirea corecta a tenului trebuie neaparat respectati de orice femeie. Ingrijirea tenului trebuie sa fie o preocupare pentru orice femeie. Am mai gasit informatii asemanatoare despre acest subiect aici http://club-care.blogspot.com/2013/05/ordinea-corecta-in-folosirea.html

    0
    0

  • ralucadr pe 28 Ian 2013, 15:36
    Crema intens hidratanta cu iris

    heeeyy!! Acum am vazut subiectul acestui articol si m-am gandit sa va impartasesc si eu ce crema am descoperit de curand care mi se pare geniala!! Este vorba despre Crema intens hidratanta cu iris de la Weleda si este foarte usoara si se absoarbe foarte repede, iar ingredientele ei naturale imi hidrateaza tenul in cel mai placut mod. Incercati-o si voi!!!

    0
    0

  • Getty pe 12 Ian 2013, 00:19
    cremele si importanta lor

    Fetelor, nu fiti ignorante! Fiecare din noi suntem raspunzatoare de mutra cu care "defilam". Daca nu ai grija sa-ti pui pe fata o crema sa te protejezi, asa cum pe corp iti pui o haina, nu raspunde nimeni ca tu vrei sa umbli "dezbracata" Vei realiza ca ai facut o mare greseala . Dupa ce pielea ta s-a uscat ca o rufa in bataia vantului, te vei lupta s-o faci mai flexibila si vei regreta ca nu ai avut intelepciunea s-o aperi.

    4
    0

  • Alina pe 11 Ian 2013, 14:36
    cremele

    Fetelor de toate varstele, macar cheltuiti pe parfumuri - o cheltuiala reala pentru o placere la fel de reala si adevarata! cat despre creme...absolut inutil indiferent despre care va fi vorba! ca Alexandra, mai sus: "prostii" ! asa-i !

    0
    2

  • alexandra pe 9 Ian 2013, 11:45
    PROSTII!

    milioane de produse cosmetice inutile si cancerigene. tonic, serum, creme pentru ochi... sa fim seriosi, cine a observat vreodata efectul lor? sau l-a observat 2 luni cat le-au folosit. cand s-au lasat, s-a vazut imediat...

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod