Frumuseţe. Epilarea definitivă cu laser doare sau nu? Ce spun specialiştii

Există persoane care au o limită a durerii foarte scăzută, de aceea pentru ele există modalităţi prin care tratamentul poate deveni şi mai confortabil
Dacă te-ai săturat de metodele clasice de epilare cum este ceara, aparatele electrice sau lama de ras, atunci da, epilarea definitivă cu laser este soluţia, a treia cea mai cerută procedură noninvazivă în 2014 la americani, după injectările cu acid hialuronic şi botox. 
 
Dar nu cădea în capcana de a merge pe varianta ofertelor ieftine sau care-ţi promit lipsa totală a durerii. Epilarea definitivă este o procedură medicală care poate fi realizată doar într-o clinică specializată unde lucrează terapeuţi cu pregătire în domeniu.

În momentul epilării definitive ar trebui să simţi o senzaţie similară cu pişcătura unei benzi de cauciuc pe piele. Durerea va dispărea treptat pe măsură ce firele vor fi mai puţine şi dacă pielea este mai deschisă la culoare. 

”Pacienţii trebuie să înţeleagă că nu există epilare laser fără durere completă. Cei care susţin o asemenea poziţionare nu folosesc setările potrivite, aparatul nu funcţionează la capacitate maximă şi atunci rezultatele sunt nule. Din cauza energiei de joasă putere nu se creează temperatura necesară coagulării proteinelor din zona de generare a firelor de păr şi atunci rădăcina nu se elimină. Este adevărat că pielea închisă la culoare absoarbe mai multă energie şi senzaţia se resimte mai pregnant, însă nu este de nesuportat. Tehnologia actuală şi răcirea cu Zimmer precum şi cele două lungimi de undă, fac ca Cynosure Elite să fie cel mai performant aparat de epilare definitivă existent la ora actuală pe piaţă, care are rezultate impresionante, care se pot adapta şi pielii mai închise la culoare, eliminând astfel riscurile de ardere şi hiperpigmentare, oferind în acelaşi timp şi un confort sporit”, explica dr. Andreea Iftimie, manager medical Coquette Beauty Clinique.

În timpul unei şedinţe de epilare cu laser, pielea absoarbe o parte din energia laser înainte ca aceasta să ajungă la foliculii de păr, iar această cantitate este dată de culoarea pielii. Noile tehnologii laser au reuşit să dezvolte sisteme de protecţie care permit răcirea pielii, la câteva grade, pe toată durata tratamentului, dar şi după terminarea acestuia, astfel încât întreaga intervenţie devine nu doar posibilă, dar şi mai puţin dureroasă. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod