Frumuseţe. Cum să-ţi îngrijeşti tenul primăvara. Sfaturile expertului

Actualizează rutina zilnică de îngrijire a pielii, dar şi machiajul, la noul sezon mai cald care tocmai ce s-a instalat. Află ce schimări să faci
Curăţenia de primăvară nu se face doar în casă şi în garderobă, ci şi în portfard şi în rutină zilnică de îngrijire a tenului. Katiuşa Popovici, make-up artist, îţi spune care sunt principalele modificări pe care trebuie să le aduci îngrijirii tenului odată cu venirea primăverii, astfel încât să nu ai de suferit din cauza soarelui şi schimbărilor de temperatură.

Lunile friguroase, trecerea de la aerul rece de afară la cel încălzit din casă, dar şi lipsa umidităţii nu au făcut altceva decât să usuce tenul.
Deşi de abia aşteptam vremea călduroasă, tenul se afla acum în modul de supravieţuire şi are nevoie de ceva timp pentru a se adapta, însă noi îl putem ajuta prin câteva trucuri de îngrijire”
, punctează Katiuşa Popovici.  

Exfolieaza şi hidratează

Este bine să-ţi exfoliezi tenul şi corpul pe tot parcursul anului, însă primăvara este cu atât mai important pentru a scăpa de pielea moartă. Astfel, este indicat să-ţi exfoliezi tenul de două ori pe săptămână cu un produs blând, cu particule fine pentru ten.

Trebuie să ştii că temperaturile mai ridicate solicita pielea să producă mai mult sebum, de aceea ar fi bine să renunţi la crema de faţă grasă pe care ai folosit-o iarnă, pentru că acum îţi va lăsa tenul încărcat.
O poţi înlocui cu un serum uşor, care penetrează mai bine pielea şi hidratează în acelaşi timp sau poţi opta pentru o cremă revitalizantă sau antiaging care să reducă ridurile  fine. Tenul nostru tinde să stocheze mai multă apă primăvară şi vara, aşa că nu vei avea nevoie de atât de multă protecţie
”, explica Katiuşa Popovici, make-up artist.

Dacă ai pielea uscată  înseamnă că îţi lipseşte hidratarea şi vei avea nevoie să exfoliezi mai mult tenul şi să foloseşti produse care atrag apa din aer în piele, cum sunt cele care conţin acid hialuronic şi glicerina.
Nu uita de exfoliere şi hidratare şi în cazul în care ai pielea grasă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod