Frumuseţe. Cum să-ţi faci un tratament facial cu aburi. 6 paşi

Este o procedură benefică pentru eliberarea porilor blocaţi, detoxifierea tenului şi eliminarea impurităţilor care duc la apariţia coşurilor, punctelor negre şi a comedoanelor
Dar pentru că este o procedură delicată, care poate face mai mult rău decât bine dacă nu este realizată corespunzător, este foarte important să respecţi câteva reguli şi etape esenţiale. Iată care sunt:
    

Pasul 1. Pregăteşte-te  

Vei avea nevoie de câteva ingrediente naturale precum bicarbonat de sodiu, oţet de mere şi plante aromate pe care să le pui în apa fierbinte. De asemenea, ai nevoie de un bol curat din sticlă termorezistentă, un prosop, şerveţele de unică folosinţă şi dischete demachiante din bumbac.

Pasul 2. Curăţare şi exfoliere

Bicarbonatul de sodiu şi apa sunt tot ceea ce îţi trebuie pentru a-ţi curăţa perfect pielea şi pentru a realiza o exfoliere blândă. Amestecă două linguriţe de bocarbonat de sodiu cu o linguriţă cu apă.
Cu mişcări circulare, masează pasta obţinută pe ten, apoi clăteşte pentru a îndepărta celulele moarte.
    

Pasul 3. Baia de abur

Pune apă la fiert şi las-o până începe să dea în clocot. Ia vasul de pe foc şi adaugă în apă ierburi aromate, în funcţie de nevoile tenului tău. Pătrunjelul are un efect astringent, eliberând porii şi eliminând toxinele din piele. Dacă tenul tău este sensibil, adaugă în apă flori sau pliculeţe de muşeţel. De asemenea, menta are un efect detoxifiant asupra tuturor tipurilor de ten.

Apleacă-ţi capul asupra vasului cu apă şi acoperă-te cu un prosop, cu ajutorul căruia să formezi un cort deasupra vasului. Stai la o distanţă de cel puţin 20 de centrimetri, astfel încât aburul să fie suportabil, nu sufocant sau prea fierbinte. Rămâi astfel de timp cinci, până la zece minute pentru ca porii tăi să fie eliberaţi.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod