Frumusețe: Cum să-ți faci singură o cremă de față potrivită tenului tău

Dorința de a arăta din ce în ce mai bine ne împinge, de cele mai multe ori, să cheltuim sume astronomice pe produse cosmetice care ne promit frumusețea și tinerețea eternă
Nici nu mă îndoiesc că nu ai încercat asta deja. Dar sunt sigură că rezultatele nu au fost pe măsura investiției. De aceea îți propun, astăzi, două rețete de cremă pentru față pe care ți le poți face chiar tu acasă, cu investiții minime.

Atunci când alegi să mergi la orice magazin pentru a achiziționa un produs pentru îngrijirea corporală, oricât de simplu este acesta, vei sfârși prin a-ți umple pielea cu nenumărate toxine și chimicale care nu au nicio lgătură cu pielea umană. Nu uita că pielea absoarbe peste 60% din orice substanță cu care intră în contact și acestea ajung direct în sânge!

Când creezi singură un produs cosmetic ai avantajul de a ști exact ce ai pus în el și de a-l crea special pentru problemele cu care te confrunți.


Dana Bosîncianu Ciobotar, creatoarea brandului LeBonton, o gamă de produse cosmetice home-made, recomandă două rețete de cremă pentru față pe care ți le poți face chiar acasă cu ingrediente foarte accesibile.

Astfel, dacă ai pielea normală/ matură pentru 50g de cremă ai nevoie de:

-1/3 (n.r. din cantitatea finală de 50g) aloe vera
-2/3 apă de lavandă sau altă floare
-3/4 ulei de caise sau migdale, semințe de struguri, argan
-1/3 ulei cocos
-1/2 ceară de albine


-se amestecă într-un bol de sticlă ceara cu apa florală și se topește în baie de aburi
-se amestecă într-un bol de sticlă uleiurile și se încălzesc în baie de aburi
-se aduc ambele compoziții la temperatura camerei și se amestecă energic sau cu un mixer (de preferat altul decât cel folosit în gospodărie)
-când compoziția începe să capete consistența unei maioneze se pot adăuga câteva picături de ulei esențial (iasomie, tea tree, portocală, levănțică)
-amestecul se pune în recipient, se scutură pentru a elimina posibile bule de aer și se lasă să se stabilizeze la răcoare sau în frigider.
Se consumă în termen de 1-3 luni și se depozitează în loc răcoros și întunecat (frigider).
 
Vei obține o cremă ușoară, fluidă, cremoasă, parfumată. O poți prepara în cantitatea pe care o dorești, în funcție de recipientul în care o vei păstra și o poți parfuma adăugând 2-3 picături din esența preferată. Fiind o cremă fără conservanți, fără parabeni, făra alte adaosuri de chimicale, are o durată de viață de 1 până la 3 luni.

Dacă ai un ten cu tendințe de îngrășare este recomandat să creezi, urmând pașii enumerați mai sus, un amestec din:

- 1/3 ulei de rodie
- 1/3 ulei de primula serii
-1/3 ulei de orez
-1/3 ceară de albine
-1/2 extract de ceai verde
-1/3 ulei esențial de arbore de ceai, portocală

Tenul tău se va bucura de două ori: va avea parte de un adevărat răsfăț senzorial și olfactiv, și te vei putea bucura de o ameliorare vizibilă a echilibrării pH-ului natural.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod