Frumuseţe. Cum să-ţi adaptezi ritualul de îngrijire a pielii pentru vremea rece. 5 sfaturi

Temperaturile scăzute îţi afectează serios tenul. Pot provoca deshidratarea accentuată, rezultatul fiind sezaţia că faţa "te ţine", dar şi aspectul tern, lipsit de strălucire.

Foloseşte creme intens nutritive

Dacă vara optezi pentru creme de faţă ceva mai uşoare, care se absorb rapid în piele, când se instalează vremea rece este de preferat să alegi unele mai consistente, cu un conţinut ridicat de substanţe nutritive. Deşi pot fi mai grase, astfel de creme sunt mult mai potrivite pe vreme rece, reuşind să ofere pielii tale hidratarea de care are nevoie pentru a face faţă temperaturilor scăzute. Toamna şi iarna, nivelul de sebum secretat la nivelul tenului ar putea fi prea mic pentru a proteja eficient pielea de factorii externi.

Hidratează-ţi intens buzele

Buzele sunt de-a dreptul oropsite odată ce se instalează frigul. Sunt expuse trecerii bruşte de la frig la cald, iar dacă mai ai şi obiceiul de a le roade, un tic nervos des întâlnit, atunci pielea uscată şi crăpăturile la nivelul buzelor îţi sunt cu siguranţă cunoscute.
Este foarte important să poţi în geantă un balsam de buze cu un conţinut ridicat de glicerină, pe care să-l aplici de fiecare dată când ieşi din casă. De asemenea, alege rujuri hidratante, cu o formulă cremoasă, în locul celor foarte rezistente, dar care îţi usucă şi mai tare buzele.

Apelează la uleiuri naturale

Tratamentele naturale cu uleiuri hrănitoare sunt excelente pentru sezonul rece. Formula acestora îţi oferă o hidratare intensă şi protecţie suplimentară când temperaturile scad serios.
Există o varietate extrem de mare de uleiuri naturale pe care le poţi folosi, printre care cel de cocos, de măsline, de argan, de migdale, de avocado, de susan, iar lista poate continua. Este esenţial să alegi uleiuri naturale, presate la rece, din surse verificate. Aplică-le pe ten, dar şi pe corp, seara, înainte de culcare, masând delicat pielea. În acest fel uleiul va fi absorbit complet până dimineaţa.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod