Frumusete cu produse naturale

Preparatele cosmetice facute in casa, poate ca nu sunt in stare sa le inlocuiasca pe cele produse pe scara industriala, dar, uneori, daca timpul iti permite, merita incercate.
Preparatele cosmetice facute in casa nu le pot inlocui intotdeauna pe cele produse pe scara industriala dar, uneori, daca timpul iti permite, merita incercate. Sunt o forma de rasfat pe care numai noi, femeile, o intelegem si de care stim sa ne bucuram. Merita sa pastrezi retetele, pentru ca nu stii niciodata cand un anumit produs se termina sau cand esti tentata de ceva 100% natural.

Colectia de retete din acest articol vine in completarea seriei „Cosmetice preparate in casa”. Retetele preparatelor au fost furnizate de Barbara Boutry – chimist si biolog.
 

Lotiune tonica

 
Pentru preparare, ai nevoie de: coaja de la o lamaie rasa prin cea mai fina razatoare, un varf de cutit de rozmarin uscat, un varf de cutit de cimbru uscat, doua linguri de ceai concentrat de menta (infuzia a 100 ml apa clocotita cu doua plicuri de ceai de menta), patru linguri de apa de roze, un varf de cutit de scortisoara macinata si jumatate de litru de apa plata.

Amesteca toate ingredientele in apa, intr-o sticla cu dop. Agita continutul de doua-trei ori pe zi si pastreaza sticla la frigider, timp de trei zile.
Filtreaza prin tifon steril continutul si pastreaza-l la rece intr-o sticla. Este o lotiune "multifunctionala", potrivita mai ales pentru pielea uscata. Poate fi folosita in decursul a maxim doua saptamani, atat pe fata cat si pe corp.
 

Ulei de masaj pentru picioare obosite

 
Preparatul este o solutie miraculoasa, dupa o zi pe tocuri, cu multa alergatura. Folosit constant previne varicele si spargerea capilarelor din gambe.
Ca sa prepari acest ulei ai nevoie de cate 20 de picaturi din urmatoarele uleiuri: susan, rozmarin, lamaie, lavanda, menta si chiparos.
Toate uleiurile se gasesc in magazinele naturiste.

Amesteca uleiurile intr-o sticla mica, care se poate inchide ermetic, de culoare inchisa (uleiurile sunt sensibile la lumina). Nu prepara mai mult decat doza formata din 20 de picaturi din fiecare ulei, pentru ca amestecul este stabil un timp scurt. Uleiurile originale, neamestecate, se pot pastra vreme indelungata, la intuneric, intr-un loc racoros. Pastreaza amestecul la racoare si intuneric si maseaza-ti picioarele cu miscari circulare, de la laba piciorului spre genunchi, seara, dupa baie.
Nu te expune la soare dupa ce ai folosit uleiul decat dupa ce ai facut dus, cu apa si sapun. Uleiul de lamaie este fotosensibil si poate da reactii iritative pe piele, sub efectul razelor solare.
Pastreaza uleiul maxim zece zile.
 
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mimi pe 19 Iul 2011, 22:13
    lotiuni tonice

    folosesc ape florale lush....fara alcool!

    0
    0

  • ioana pe 30 Mai 2011, 13:30
    masti

    eu folosesc de la Lush, masti naturale...nu am timp din pacate sa mi el afc aks...insa sunt foartemultumita de ele:)

    1
    0

  • carmen pe 15 Apr 2010, 10:04
    alte sfaturi pentru un par sanatos

    Eu folosesc Masca de par cu ulei de masline si samponul antimatreata de la Krauter care sunt fantastice si de aceea doresc sa le recomand . Comanda se face pe internet si poti beneficia si de promotii.Detalii carmen_rail@yahoo.com

    1
    0

  • Giulia pe 11 Apr 2010, 13:45
    sfaturi pentru un par frumos

    pentru un par sanatos iti trebuie dacat timp, 3 ore pe septamana aplica masca naturala cu : un graunte de usturoi, vitamina A uleioasa, Ulei de masline si un galbenusi de ou. aplica masca pe par si stai 3 ore. vei avea un rezultat foarte bun.

    0
    0

  • Marlene52 pe 10 Apr 2010, 11:14
    FELICITARI!!

    da...e foarte interesant site-ul!! Gasesti ce vrei....toate retetele naturale sunt eficiente.mai ales cand piata cosmeticilor este abudenta cu fel de fel de produse!! Uite mie nu-mi fac bine anumite creme ,fac alergie si ma intereseaza cele naturiste mai mult!! Felicitari!!!

    0
    1

  • marina021288 pe 26 Mar 2010, 12:27
    sfaturi bine venite

    toate sfaturile sunt bine venite..mai ales k toate produsele de ingrijire d p piata au preturi fff mari.

    0
    1

  • firica pe 17 Nov 2009, 20:48
    Felicitari

    Toate sfaturile sunt extrem de practice si minunate

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod