Frumusețe: Cu ce te ajută extractul de trandafiri din cosmetice

Produsele cosmetice cu extract de trandafiri nu sunt o noutate. În Egiptul antic sau în Roma antică, trandafirul era considerat mai mult decât o simplă floare, era o sursă de vitamine ideale pentru frumusețea pielii.

Produsele cosmetice cu extract de trandafiri nu sunt o noutate. În Egiptul antic sau în Roma antică, trandafirul era considerat mai mult decât o simplă floare, era o sursă de vitamine ideale pentru frumusețea pielii.

Petalele de trandafir conțin vitaminele A, B3, C, D, E, P, calciu, fosfor, fier, ulei volatil, acid citric, flavonoide, acid malic. Au proprietăți astringente, emoliente, repară ţesătura de elastină şi colagen care conferă rezistenţă şi elasticitatea pielii, au beneficii anti-ageing.

De asemenea, extractul de trandafiri închide porii, îndepărtează cearcănele şi pungile formate sub ochi, hidratează, dezinfectează, are proprietăţi anti-septice, anti-bacteriene şi anti-inflamatorii, poate ameliora dermatitele şi eczemele, acneea şi rosaceea.


 

Uleiul esențial de trandafiri redă pielii luminozitate și elasticitate. Hrănește, hidratează, calmează, regenerează tenul, fiind benefic pentru orice tip de piele. Este antiinflamator, decongestiv, cicatrizant, antibacterian, antiviral, antiseptic și dezinfectant ceea ce-l face ideal pentru diverse tipuri de iritații, micoze, arsuri sau zgârieturi.

Luptă cu depresia

Mai mult, se spune că uleiul esențial de trandafiri este recomandat și în cazul depresiei. Aroma degajată are o acțiune de relaxare, de stimulare a unei stări de bine, acționând asupra secreției de endorfine, hormoni ai fericirii.

Celebru în lumea toată

Considerat în China floare regală, menită să împodobească grădinile concubinelor împăraților, trandafirul s-a bucurat de notorietate și în Europa. În Roma antică era floarea zeiței Venus, iar în Imperiul Roman fiecare grădină privată avea trandafiri. Mai mult, petalele parfumate erau puse în cupele cu vin și băute odată cu acesta.
 

Datorită acestor calități, cosmeticele cu extract de trandafiri sunt la mare căutare. În zilele noastre se găsesc foarte multe astfel de produse (de la apa de trandafiri, până la creme de zi și de noapte sau produse de make-up).

Însă, atenție la faptul că în comerț există și multe produse pe baza de esențe sintetice cu miros de trandafiri!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod