Frumuseţe. Cele patru tipuri de acnee şi tratamentul pentru fiecare dintre ele



Acneea chistică

Este una dintre cele mai severe forme de acnee, care afectează structuri adânci ale pielii, lăsând cicatrici serioase în urmă. Inflamaţiile sunt profunde, dureroase şi mari. 
Cum să o tratezi: Este indicat să o tratezi din fază incipientă, pentru că se poate agrava treptat. Ai nevoie în acest caz de un tratament special conceput pentru tine de medicul dermatolog. Cel mai probabil va fi un tratament medicamentos oral combinat cu unul local. În cazul acneei chistice tratamentul se poate întinde pe o perioadă lungă, de până la şase luni, în funcţie de gravitatea formei.

Acneea de cauză hormonală

Apare de obicei în cazul femeilor cu vârste cuprinse între 2- şi 30 de ani. Motivul este o scădere a nivelului de estrogen, care apare de obicei când femeile se află în prima parte a vârstei de 30 de ani.
Acneea de cauză hormonală este de obicei localizată în partea de jos a feţei, în jurul bărbiei şi gurii, o zonă în forma literei "U", iar de cele mai multe ori apare cu câteva zile înaintea, în timpul sau după ciclul menstrual.
Cum să o tratezi: În acest caz, pilulele contraceptive sunt foarte utile, contribuind la echilibrarea hormonală. Dar dacă nu vrei să iei astfel de pastile, un alt tratament recomandat adesea de medicii dermatologi este spironolactona, un medicament care blochează testosteronul.
Nu afectează nivelul hormonilor din organism, dar blochează testosteronul, având efect în tratarea acestui tip de acnee.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod