Frumuseţe. Cele patru tipuri de acnee şi tratamentul pentru fiecare dintre ele

Această afecţiune este de mai multe forme, de aceea trebuie să adaptezi remediile în funcţie de cea cu care te confrunţi. Află care sunt regulile pentru a scăpa definitiv de coşuri
Medicul dermatolog Annie Chiu a făcut pentru YahooBeauty o listă a celor patru tipuri de acnee şi metodele de tratament eficiente. Iată care sunt acestea:

Acneea comedoniană

Acest tip de acnee reprezintă blocarea porilor şi este de obicei întâlnită în cazul persoanelor a căror piele nu se exfoliază atât de repede sau aşa de bine pe cât ar trebui. În pori sub blocate celule moarte şi sebum, care formează mici umflături sub piele, în special în zona T - frunte, nas bărbie.
Cum să o tratezi: Din fericire este uşor de tratat.
Cremele pe bază de retinoizi, recomandate de medicul dermatolog, stimulează exfolierea şi conduc la eliberarea porilor. De asemenea, dacă ai o formă uşoară de acnee comedoniană poţi folosi cosmetice care conţin acid salicilic sau acid glicolic pentru exfolierea stratului superior al pielii. Nu uita să te speli de două ori pe zi pe faţă, dimineaţa şi seara, folosind produse care conţin exfolianţi.

Acneea inflamatorie

Din această categorie fac parte coşurile "clasice": acele umflături roşii, dureroase uneori, care se inflamează. Poate apărea oricui, oricând, motivele fiind extrem de numeroase, dar porii blocaţi şi răspunsul organismului faţă de aceştia declanşează o inflamaţie locală.
Este mai des întâlnită în cazul bărbaţilor din cauza nivelului ridicat de testosteron şi producţiei mai mari de sebum la nivelul pielii.
Cum să o tratezi: În cazul în care te confrunţi cu o formă blândă de acnee inflamatorie, încearcă să te speli pe faţă de două ori pe zi şi să te concentrezi asupra acţiunii de controlare a sebumului. Foloseşte produse care conţin extracte din arbore de ceai (le poţi găsi sub denumirea "tea tree"), acid salicilic sau peroxid de benzoil.
Acesta din urmă are dublu efect: omoară bacteriile care au un rol important în apariţia coşurilor, dar acţionează şi prin reducerea secreţiei de sebum şi eliberarea porilor. Ai grijă, însă, pentru că unele persoane pot fi sensibile la peroxidul de benzoil, în cazul acestora pielea se poate usca excesiv şi se poate înroşi. Cere sfatul dermatologului sau farmacistului înainte de a-l folosi.
Dacă forma de acnee inflamatorie cu care te confrunţi este una severă, tratamentul este de obicei unul medicamentos, recomandat de un dermatolog.
Tratamentul acneei severe poate fi vizibil într-o perioadă de câteva luni, prin urmare sunt slabe şanse să scapi peste noapte de coşuri.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod