Frumuseţe. 8 obiceiuri care îți distrug pielea. Sfaturile expertului

Oricât de mult te străduiești să îți răsfeți pielea cu cele mai bune produse de îngrijire, există câteva obiceiuri zilnice care își pun din plin amprenta asupra frumuseții și sănătății pielii tale!
Modul în care te speli pe faţă, machiajul pe care îl folosești, dar și ceea ce mănânci sau faci zi de zi pot anula efectele pozitive obținute prin diferite tratamente sau produse de îngrijire”, declară expertul în chirurgie estetică Silvia Stănculescu-Vasalos.

Iată opt sfaturi pe care ti le ofera chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, medic în cadrul clinicii Metamorphosis Center:

1.Bea mai puțină cafea pentru că unul din principalii vinovați pentru uscarea pielii și înmulțirea ridurilor este cofeina! Încearcă să te hidratezi foarte bine astfel încât să atenuezi aceste efecte asupra pielii, mai ales dacă nu poți renunța la cafea.

2.Evită dușurile lungi și fierbinți, chiar dacă aste ne dorim toti după o zi grea de muncă și nu uita că apa la temperaturi ridicate distruge primul strat al epidermei și înlătură uleiurile naturale produse de piele, determinând uscarea in exces.

3.Încearcă să dormi suficient! Somnul ajută la regenerarea celulelor și dacă vrei ca pielea ta să nu aibă un aspect obosit și tern, acordă atenția cuvenită orelor de somn.

4.Nu sări peste mesele principale ale zilei pentru că acest lucru duce la îmbătrânirea mai rapidă a pielii.
Include zilnic în alimentația ta surse de vitamina C (citrice), E (avocado), A (cartofi dulci) care ajută pielea să se refacă. De asemenea, redu cantitatea de sodiu din alimentație, deoarece acesta absoarbe umezeală din piele, lăsând-o uscată și fără viață.

5.Nu exagera cu scruburile și exfolierea! Dacă apelezi la această metodă de îndepărtare a celulelor moarte mai mult de o data pe săptămâna asta înseamnă că accespti să îți agresezi pielea de bună voie și să contribui la degradarea ei.
Repetată prea des această procedură nu face altceva decât să intensifice producția de sebum și apariția coșurilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod