Frumuseţe. 7 obiceiuri neaşteptate care îţi sabotează sănătatea tenului

Gesturi aparent lipsite de importanţă, pe care le faci zi de zi, pot avea un efect nociv asupra pielii tale. Unul dintre ele este duşul cu apă fierbinte, care îndepărtează stratul protector de sebum de la suprafaţa pielii.
Iată ce alte greşeli faci, cu consecinţe asupra frumuseţii tenului tău:

Te speli cu apă fierbinte

Chiar dacă nu faci asta în fiecare dimineaţă şi seară, cu siguranţă o faci la duş. Obiceiul de pune jetul fierbinte de apă pe faţă în timp ce-ţi faci duş îţi îmbătrâneşte pielea fără să realizezi. Temperatura ridicată a apei îndepărtează stratul natural protector de sebum al pielii, ceea ce determină uscarea excesivă, pierderea elasticităţii şi apariţia ridurilor.
De asemenea, temperatura ridicată accentuează inflamaţiile, dilată porii şi vasele capilare, rezultatul fiind un ten cu imperfecţiuni.

Bei prea multă cafea

Consumul excesiv de cafea şi băuturi pe bază de cofeină are un efect nociv asupra întregului organism. Pe lângă faptul că îţi tulbură somnul şi îţi dă o stare de agitaţie, cafeaua în exces provoacă deshidratare. Acest ultim efect se vede şi la nivelul pielii, rezultatul fiind un ten uscat şi tern, lipsit de acea strălucire naturală.
Bea o singură cafea medie pe zi şi evită băuturile energinate sau cele pe bază de cofeină.

Ai fluctuaţii de greutate

Urmezi diete drastice care te ajută să slăbeşti rapid câteva kilograme, dar pe care le pui apoi rapid la loc? Acest stil de viaţă, numit "yo-yo", îţi face rău pe termen lung, pentru că organismul va răspunde tot mai greu la orice fel de regim alimentar de slăbit, dar are efecte nefaste şi asupra pielii tale. Fibrele de colagen, cele care oferă elasticitate pielii, sunt forţate să se dilate şi să se contracte într-o perioadă scurtă timp, ceea ce le deteriorează în timp.
Acesta este motivul pentru care îţi apar vergeturi pe corp în urma oscilaţiilor de greutate. Şi chiar dacă nu se observă imediat, efectul are loc şi la nivelul tenului. Pielea îşi pierde elasticitatea, se "lasă" şi îţi apar riduri. Optează pentru un stil de viaţă sănătos, care te va ajuta să menţii constant aceeaşi greutate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod