Frumuseţe. 6 ingrediente bizare din produsele cosmetice

Te-ai întrebat ce anume din crema ta de faţă îţi hidratează pielea şi o face catifelată? Răspunsul ar putea să te şocheze, având în vedere faptul că în produsele cosmetice îşi fac loc tot felul de ingrediente ciudate.
Iată câteva dintre ele:

Mucus de melc

Acest ingredient conţine mucine, un grup de proteine bogate în aminoacizi care au capacitatea de a menţine apa în ţesuturi, pentru a oferi pielii elasticitate şi supleţe. Melcul produce mucusul pentru a preveni uscarea corpului său moale, efectele hidratante ale acestuia fiind eficiente şi pentru piele.

Grăsime de lână sau lanolină

La fel cum pielea umană produce sebum pentru a se menţine hidratată, oile produc la nivelul pielii lanolină, o substanţă grasă menită să respingă apa de pe lână, astfel încât animalele să nu se ude. În cosmetică este folosită pentru că blochează apa în piele după aplicare, fiind intens hidratantă, dar şi pentru efectele sale vindecătoare.
Se utilizează pe scară largă în balsamuri de buze, rujuri, creme de mâini etc. Lanolina este extrasă din lână, după ce animalele sunt tunse.
 

Enzime de peşte

Din icrele de peşte sunt extrase unele substanţe cu efect exfoliant asupra pielii. Reprezintă o alternativă pentru exfolierea chimică cu acizi, mult mai agresivă. Se foloseşte în creme exfoliante, în seruri pentru uniformizarea culorii pielii sau măşti faciale.

Pulbere de insecte sau carmin

Carminul este un pigment de culoare roşie obţinut dintr-un anumit tip de insecte, uscate şi apoi pisate. Este folosit pentru rujurile de un roşu intens, dar şi pentru blush-uri şi balsam de buze nuanţat.
Se foloseşte şi în alimentaţie, pentru colorarea mezelurilor, sucurilor sau dulciurilor.

Veninul de albine

Conţine peste 18 tipuri de componenţi activi, inclusiv numeroase tipuri de enzime şi peptide, potrivit specialiştilor citaţi de harpersbazaar.com. Este folosită în produsele cosmetice pentru reducerea ridurilor şi liniilor fine la nivelul tenului.

Placentă

Placenta conţine numeroase tipuri de proteine care au un efect benefic asupra pielii şi părului. Este folosită în măştile pentru fortifierea părului sau în creme pentru ten şi corp.
Pentru obţinerea acestui ingredient este folosită de obicei placenta de oaie.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod