Frumuseţe: 5 trucuri ciudate pentru părul tău care chiar funcţionează

Te-ai fi gândit vreodată să-ţi cureţi părul cu un amestec din scorţişoară şi amidon de porumb? Sau să-ţi netezeşti firele rebele cu o periuţă de dinţi?
Descoperă alte trucuri neobişnuite pentru îngrjirea părului:

Decolorează-l cu lămâie

Vrei ca părul tău să aibă şuviţe ceva mai deschise la culoare, dar fără să-l decolorezi la salon? Stoarce o lămâie, înmoaie o periuţă de dinţi în zeama obţinută şi distribuie pe păr. Stai apoi la plajă timp de 45 de minute sau o oră (dar nu uita să aplici pe tot corpul cremă cu factor de protecţie solară!). Repetă acest procedeu o dată la câteva săptămâni, iar părul tău va avea o nuanţă mai deschisă.


Curăţă cu bicarbonat de sodiu şi oţet

Pentru a-ţi curăţa părul de orice tip de impurităţi care se pot acumula treptat prin folosirea produselor de styling sau de îngrijire, amestecă trei linguri de bicarbonat de sodiu cu apă, până obţii o pastă. Spală-te cu acest amestec pe cap aşa cum o faci în mod normal cu şamponul apoi clăteşte-te cu o soluţie de apă şi oţet (o ceaşcă de oţet la trei litri de apă). Vei avea în acest fel părul perfect curat, iar impurităţile rezistente la şampon vor dispărea complet.

Netezeşte firele rebele cu periuţa de dinţi

Firele de păr proaspăt crescute, mult mai scurte decât celelalte şi foarte vizibile când îţi prinzi părul, pot fi netezite cu uşurinţă folosind o periuţă de dinţi pe care pulverizezi spray fixativ. Piaptănă cu periuţa firele mici, pentru a le fixa de restul părului.
Eviţi aspectul de "păr lins" pe care l-ai obţine dacă l-ai netezi cu mâna după aplicarea fixativului.

Înlocuieşte şamponul uscat cu amidon de porumb


Şamponul uscat, care este o pulbere albă ce absoarbe sebumul şi îţi lasă părul uscat, este adesea evitat de persoanele brunete sau roşcate, pentru că poate lăsa unele urme albe la nivel părului. Dar poţi remedia această problemă folosind un amestec din două linguri de cacaua, cu două linguri cu amidon de porumb şi un vârf de linguriţă de scorţişoară.
Aplică la rădăcini, masează bine cu degetele şi apoi piaptănă pentru a îndepărta pudra. Părul tău va rămâne curat şi proaspăt!

Protejează-ţi părul de clorul din apă

Apa de piscină conţine suficient de mult clor încât să-ţi afecteze serios culoarea dar şi sănătatea părului. Protejează-l de aceste efecte prin udarea părul înainte de a merge la pişcină şi aplicarea unui balsam. Părul tău va fi îmbibat până la saturaţie de balsam şi apa fără clor, reducând semnificativ efectul apei de piscină asupra lui.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod