Frumuseţe. 5 reguli esenţiale pentru un ten fără imperfecţiuni

Ai tot sperat că acneea va dispărea complet după ce treci de adolescenţă? Coşurile, punctele negre şi comedoanele sunt frecvente şi la vârsta adultă, principalii factori care le determină apariţia fiind fluctuaţiile hormonale, alimentaţia şi greşelile de îngrijire
Există câteva reguli esenţiale pe care trebuie să le urmezi dacă vrei ca tenul tău să fie cât mai rar cu putinţă afectat de astfel de imperfecţiuni. Iată ce trebuie să faci:

Prevenirea este foarte importantă

Cu siguranţă cunoşti regula "mai bine previi decât să tratezi". Este valabilă şi în ceea ce priveşte apariţia coşurilor şi imperfecţiunilor la nivelul tenului. Dacă eşti predispusă la apariţia coşurilor, foloseşte produse de curăţare şi îngrijire care conţin substanţe active ce combat acneea.
Printre acestea se numără zincul şi retinolul. În cazul în care constaţi apariţia acneei în perioada premenstruală, foloseşte astfel de produse înaintea acestor zile delicate.

Evită alimentele cu indice glicemic ridicat

Ironia face ca majoritatea produselor la care pofteşti de obicei să fie responsabile şi pentru declanşarea sau agravarea acneei. Este vorba despre pâinea albă, pastele, produsele de patiserie şi prăjiturile. Alimentele bogate în carbohidraţi rafinaţi sunt de regulă nocive pentru pielea ta.


Mergi la dermatolog

În lupta ta cu imprefecţiunile tenului probabil ai folosit un adevărat arsenal de produse de îngrijire, foarte costisitoare şi de cele mai multe ori ineficiente. Cea mai bună strategie este să mergi la un consult dermatologic. Un medic îţi va indica exact cauza pentru care te confrunţi cu probleme la nivelul tenului şi îţi va recomanda produsele sau chiar medicamentele care au cu adevărat efect. Vei economisi astfel bani, iar rezultatele se vor vedea cu ochiu liber.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod