Frumuseţe. 5 măști naturale care-ți vindecă acneea. Cum le aplici!

Într-o societate în care se pune din ce în ce mai mult preț pe aspectul exterior, este de la sine înțeles de ce tratarea acestei afecţiuni devine esențială
O cunoști, te-ai confruntat cu ea cel puțin o dată până acum și ai prietene care trec prin același chin ca tine. Vorbim despre acnee, o afecțiune a pielii care își pune amprenta în mod negativ asupra lookului tău și asupra vieții tale sociale. Într-o societate în care se pune din ce în ce mai mult preț pe aspectul exterior, este de la sine înțeles de ce tratarea acneei devine esențială.

Pentru început, poți încerca să le vii de hac nesuferitelor coșuri cu ajutor măștilor naturale. Ingredientele active din aceste măști pot vindeca acneea, însă trebuie să știi că dau rezultate doar în cazul în care suferi de o formă vulgară. În cazul în care suferi de o acnee provocată de o infecție bacteriană cu streptococ auriu, de exemplu, măștile naturale trebuie să fie completate de un tratament adecvat, recomandat de un medic.

1.
Mască facială caldă cu tărâțe și miere


După cum știi, acneea apare atunci când porii sunt astupați de sebum și de alte impurități. Așadar, pentru a o combate, ai nevoie de o mască naturală care să conțină ingrediente cu acțiune absorbantă și hrănitoare. Îți recomandăm o mască facială caldă, perfectă pentru curățarea tenului în profunzime și tratarea acneei. Ai nevoie de:

- 3 linguri tărâțe
- 6 linguri apă
- sucul de la jumătate de lămâie
- o lingură de miere

Pe ochiul mic al aragazului, pune apa și tărâțele într-o crăticioară. Așteaptă să se încălzească și adaugă sucul de lămâie amestecând întruna. Oprește focul și lasă compoziția să se răcorească, apoi adaugă mierea și amestecă.
Aplica masca naturală caldă pe față și las-o să acționeze 15 minute, apoi clătește-o. Căldura va deschide porii, iar pielea va fi curățată foarte bine de impurități și sebum.

2. Mască antiacnee cu miere și scorțișoară

Scorțișoara este recunoscută pentru proprietățile ei antibacteriene și antiseptice, așa că poți profita de acest detaliu pentru a-ți face o mască naturală antiacnee perfectă pentru uz zilnic. Ai nevoie doar de:

- 2 linguri de miere
- 1 lingură de scorțișoară

Pune ambele ingrediente într-un bol și asază bolul în cuptorul cu microunde pentru doar câteva secunde. Astfel, mierea va deveni mai fluidă și mai ușor de întins pe piele. Amestecă ingredientele și aplică masca antiacnee cu ajutorul unei pensule de machiaj.
Las-o să acționeze 15 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece.

3. Mască antiacnee cu aspirină

Banala aspirină poate fi remediul ideal pentru acnee. De două ori pe săptămână, îți poți face o mască facială din:

- 5 comprimate de aspirină bine pisate
- 1 lingură de iaurt
- 1 linguriță de miere

Masca trebuie lăsată să acționeze 20 de minute. Nu o repeta de mai mult de 2 ori pe săptămână, deoarece tenul va deveni imun la acțiunea aspirinei și masca nu va mai avea efect.

4. Mască facială cu bicarbonat de sodiu

Nu o să-ți vină să crezi cât de bine poate să arate tenul tău după ce îl răsfeți cu o mască pe bază de bicarbonat de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de praf bun la toate cu puțină apă călduță și să aplici masca pe ten.
Las-o să se usuce, apoi clătește-o. În câteva săptămâni de folosire, acneea se va vindeca foarte bine.

5. Mască antiacnee cu căpșune

Pentru această mască antiacnee ai nevoie de:

- 5 căpșune
- 1 linguriță de miere
- 1 albuș de ou
- 1 lingură suc de lămâie

Pasează căpșunele și amestecă-le cu restul ingredientelor. Masca trebuie să acționeze 10-15 minute și poate fi repetată săptămânal.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod