Frumuseţe: 5 cosmetice naturale şi supereficiente preparate în casă

Produsele de îngrijire şi înfrumuseţare se numără printre principalele slăbiciuni ale femeilor. Cu siguranţă şi tu ai acasă o colecţie impresionantă de creme, loţiuni, seruri, balsamuri şi lista poate continua

O femeie foloseşte zilnic cel puţin 12 cosmetice şi produse de îngrijire corporală, bombardându-şi pielea cu 175 de chimicale, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie. Femeile absorb anual, în medie, 2,3 kilograme de substanţe toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale.

De aceea, alternativele naturale, pe care le poţi face singură acasă, fără să-ţi transformi bucătăria într-un laborator cosmetic, sunt mult mai sănătoase şi chiar mai ieftine. Vei folosi ingredientele active pure, conţinute de cosmeticele din comerţ în cantităţi reduse, ceea ce înseamnă că rezultatele pe care le vei obţine vor fi mult mai bune.

Iată ce să încerci acasă:

Cremă de corp cu unt de cacao

Untul de cacao are un parfum natural absolut delicios, este puternic hidratant, fără să provoace alergii sau alte reacţii neplăcute la suprafaţa pielii. Îţi poţi face o cremă consistentă de corp topind în bain-marie o bucată de unt de cacao, în care adaugi câteva linguri de ulei de măsline şi ulei din sâmburi de struguri. La temperatura camerei, untul de cacao se întăreşte, dar va fi suficient de moale ca să fie aplicat datorită uleiurilor conţinute.

Mască de păr pentru strălucire

Ai nevoie de un pahar cu iaurt gras și sucul unei lămâi.Amestecă-le și aplică pe părul abia spălat și ud. Păstrează masca pe păr circa 20 de minute apoi spală-te. Sucul de lămâie neutralizează calcarul din apă, iar iaurtul este un excelent balsam, care face părul să strălucească.

Gel hidratant cu aloe vera

Substanțele active din aloe vera stimulează refacerea stratului superior al pielii și hidratează intens. Pentru un amestec foarte hidratant, adaugă pulpă de castravete peste gel de aloe vera. Funcționează ca o cremă antirid, lăsând după aplicare o piele catifelată și strălucitoare.

Mască hidratantă cu miere

Amestecă într-un bol o lingură cu miere, un albuș de ou, o lingură cu glicerină (găsești glicerina în farmacii) și suficientă făină de grâu cât să se formeze o pastă consistentă. Aplică pe față și gât și lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Mască cu avocado

Avocado și mierea sunt două produse naturale foarte hidratante. Avantajul pe care ți-l oferă fructul de avocado este acela că îți hrănește pielea cu microuleiuri și acizi grași, fără a lăsa totuși urme grase la suprafață. Este o mască ideală pentru ten matur, cu piele uscată și riduri. Folosește o jumătate dintr-un avocado bine copt și un sfert de cească cu miere. Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod