Frumuseţe: 4 soluţii pentru tenul obosit şi fără strălucire

Aspectul tern, lipsit de strălucire al pielii este semnalul de alarmă dat de organism atunci când toxinele acumulate devin o ameninţare. Află cele mai bune soluţii pentru un ten impecabil.

Aspectul tern, lipsit de strălucire al pielii este semnalul de alarmă dat de organism atunci când toxinele acumulate devin o ameninţare. Află cele mai bune soluţii pentru un ten impecabil.

Alimentaţia nesănătoasă, stresul ori consumul periodic de tutun şi alcool au un impact negativ asupra organismului, cel mai vizibil afectat fiind tenul. Excesele determină depozitarea toxinelor la nivelul porilor şi al ţesuturilor, care produc în timp un aspect inestetic. Dar situaţia se poate remedia.



Iată cele bune soluţii care-ţi revigorează tenul, recomandate de Neli Pfeiffer, specialist cosmetică apicolă şi fondatoarea Salonului Apiestetic by Neli Pfeiffer:

1. Mierea de albine

“Unul dintre cele mai benefice produse pentru ten este mierea, recunoscută pentru proprietăţile sale nutritive. Mierea este un puternic detoxifiant, curăţând porii şi îndepărtând cu succes microbii. În plus, ajută la păstrarea unui ten moale, neted şi luminos”, susţine Neli Pfeiffer.


2. Extractul de anghinare

Îl poţi folosi în măştile pe care le aplici pentru hidratarea tenului.
Potrivit specialistului, extractul de anghinare este bogat în vitamine şi enzime care normalizează glanda sebacee şi reglează metabolismul. Produsele pe bază de anghinare sunt destinate tenului cu exces de sebum, cu pori deschişi şi impurităţi. Efectul antiinflamator şi împiedicarea răspândirii bacteriilor sunt alte efecte pozitive ale acestei plante.


3. Colagenul maritim


Colagenul maritim este un alt ingredient râvnit pentru efectele sale de detoxifiere. Acesta, sub formă solubilă, este extras din pielea de peşte, iar faţă de colagenul bovin are o concentraţie mai ridicată de aminoacizi.
Un astfel de tratament stimulează producerea proprie de colagen din piele şi favorizează estomparea ridurilor create de lipsa de hidratare a ţesutului.


4. Lăptişorul de matcă

Este o substanţă biologică activă, de înaltă eficacitate. Acesta are o acţiune revitalizantă, regeneratoare, care conferă tenului tonicitate şi elasticitate. Este indicată atât pentru tenul gras, cât şi pentru cel uscat, pentru că echilibrează cu succes funcţiile epidermei. Lăptişorul de matcă se poate folosi într-o mască în care să combini extracte de alge, papaya şi ulei de portocal, recomandă specialistul.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana8786 pe 21 Feb 2013, 18:00
    miere

    da mierea este foarte buna pentru ten, chiar folosesc produse din miere de la acest salon. foarte bune

    1
    0

  • nouatigaraelectronica pe 21 Feb 2013, 10:37
    castraveti

    mastile cu castraveti sunt foarte benefice pentru tenul obosit

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod