Frumuseţe. 4 paşi pe care să-i faci seara pentru ca pielea ta să rămână tânără

Curăţarea în profunzime este absolut obligatorie înainte de culcare pentru a preveni îmbătrânirea prematură a tenului. Urmele de machiaj şi impurităţi împiedică regenerarea celulară

Curăţare în profunzime

Noaptea, întreg organismul, inclusiv pielea ta, intră într-o fază de regenerare la nivel celular. Iar dacă la suprafaţa tenului tău există reziduri şi toxine, înnoirea celulară ar putea fi afectată. De aceea, înainte de culcare este absolut necesar să-ţi cureţi tenul în profunzime, fie prin spălarea cu o soluţie specială, fără săpun, fie folosind demachiantul sau apa micelară. Urmele rezistente de machiaj din zona ochilor pot fi îndepărtate cu succes cu un ulei natural, presat la rece, precum cel de avocado, măsline, argan sau jojoba.
Uleiurile descompun fardurile rezistente şi te ajută să le cureţi şi din zone ascunse, cum ar fi între gene.

Exfoliere adecvată

Celulele moarte se pot acumula treptat la suprafaţa pielii tale, realizând o barieră care poate bloca porii şi mai ales pătrunderea substanţelor nutritive din cremele pe care le foloseşti pe timpul nopţii. De două ori pe săptămână, exfoliază-ţi tenul seara, înainte de culcare, cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu amestecat cu câteva picături de apă.
Masează delicat pasta obţinută pe ten insistând asupra zonelor cu piele uscată sau cu pori blocaţi, precum bărbia sau fruntea. Clăteşte din abundenţă cu apă călduţă.

Hrănire şi hidratare

Cremele pentru noapte pentru prevenirea îmbătrânirii pielii sunt absolut necesare dacă vrei să ţii cât mai mult timp la distanţă ridurile şi semnele trecerii anilor. Foloseşte formule care conţin acid hialuronic, vitamina C sau coenzima Q10. Toate acestea acţionează pentru stimularea regenerării celulare pe timpul nopţii, hrănind intens pielea.
De asemenea, multe ingrediente antirid acţionează mult mai eficient noaptea, unele dintre provocând efecte adverse pe timpul zilei, în special în urma expunerii la soare.

Masaj facial

Circulaţia sanguină şi cea limfatică au un rol esenţial în menţinerea sănătăţii pielii tale. Iar o circulaţie adecvată contribuie la oxigenarea intensă a ţesuturilor, transportul substanşelor nutritive către celule şi eliminarea toxinelor. Toate acestea te ajută să-ţi menţii pielea tânără şi sănătoasă pentru mai mult timp.
Masajul facial este una dintre cele mai simple modalităţi prin care poţi stimula circulaţia sanguină. Îţi poţi masa tenul cu degetele, în fiecare seară, înainte de culcare, sau poţi folosi o rolă specială pentru masaj.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod