Frumuseţe: 4 exfoliante naturale care îţi fac pielea catifelată

Din cauza hainelor groase şi a aerului uscat din spaţiile încălzite pielea ta are de suferit. Devine uscată, deshidratată şi se descuamează, având un aspect neplăcut. Exfolierea şi hidratarea intensă sunt eneţiale pentru a-i reda supleţea şi strălucirea.
Descoperă câteva exfoliante naturale, pe care le poţi face singură acasă şi care îndepărtează eficient celulele moarte.

Exfoliant cu mălai şi iaurt

Mălaiul are o structură granulată ideală pentru exfolierea pielii. Adaugă două linguri cu mălai într-un bol mic cu iaurt, amestecă bine, apoi masează-ţi în timpul duşului tot corpul cu exfoliantul obţinut, inclusiv tenul. Combini astfel acidul lactic din iaurt, care are la rândul său efecte exfoliante, cu puterea abrazivă a mălaiului.

Exfoliant cu sare de mare şi ulei de măsline

Sarea de mare are efecte terapeutice cunoscute de multă vreme, fiind excelentă şi pe post de exfoliant. Toarnă peste trei linguri cu sare de mare grunjoasă două linguri cu ulei de măsline.
Amestecă şi foloseşte apoi sarea pentru a-ţi exfolia întreg corpul la duş, dar nu şi tenul, sarea putând fi nocivă pentru tenurile sensibile. Insistă asupra zonelor cu piele aspră precum coatele, genunchii şi călcâiele.

Exfoliant cu pastă de avocado şi zahăr brun

Uleiurile conţinute de avocado sunt un balsam excelent pentru pielea ta. Iar asociat cu zahărul brun, cu granule mari, devine un exfolaint natural eficient. Pisează bine un avocado bine copt şi adaugă trei linguri cu zahăr brun.
Amestecă şi aplică imediat pe corp, la duş, masând delicat. Lasă să acţioneze câteva minute, apoi clăteşte-te. Este un exfoliant potrvit şi pentru ten.

Exfoliant cu bicarbonat de sodiu şi miere

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant ideal pentru ten. Granulele sale fine îndepărtează delicat celulele moarte, iar recaţia în contact cu apa ajuta la eliberarea porilor înfundaţi. Amestecă o linguriţă cu miere cu o linguriţă cu bicarbonat şi masează tenul umed timp de câteva secunde, apoi clăteşte-te cu apă călduţă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod