Frumuseţe. 3 tratamente cu ulei care îţi repară părul deteriorat după concediu




Uleiul de măsline infuzat cu rozmarin

Rozmarinul are un efect antibacterian, fiind foarte eficient în tratarea problemelor scalpului, precum mătreaţa sau iritaţiile, care pot apărea de obicei după concediu, din cauza apei sărate sau a celei clorinate, din piscine. Uleiul de măsline, în schimb, este puternic hidratant datorită conţinutului ridicat de vitamina E. Într-o ceaşcă cu ulei de măsline adaugă o crenguţă proaspătă de rozmarin tocată mărunt şi încălzeşte uleiul la bain marie, urmând paşii prezentaţi mai sus.
Strecoară apoi uleiul şi aplică-l pe păr, insistând asupra scalpului. Înfăşoară-ţi părul cu un prosop şi lasă să acţioneze timp de o oră, apoi spală-te pe cap. Poţi înlocui rozmarinul proaspăt cu câteva picături de ulei esenţial de rozmarin pe care să le adaugi în uleiul de măsline.

Uleiul de avocado şi ulei din seminţe de morcov

Uleiul de avocado este alegerea ideală pentru a reda strălucirea părului uscat şi deteriorat după concediu. Iar uleiul din seminţe de morcov este deosebit de nutritiv, fiind excelent pentru a stimula creşterea şi regenerarea părului.
Adaugă într-o jumătate de ceaşcă cu ulei de avocado presat la rece câteva picături de ulei din seminţe de morcov, pe care îl poţi cumpăra din farmacii sau magazinele cu produse naturiste. Încălzeşte uleiurile pe baia de apă şi aplică apoi pe păr. Lasă să acţioneze cel puţin o oră, apoi spală-te pe cap.

Adaptează cantitatea de ulei folosită în funcţie de lungimea părului tău. Iar dacă vrei ca tratamentul să fie şi mai eficient, lasă uleiurile să acţioneze pe timpul nopţii, folosind o cască specială pentru duş sau o eşarfă mai veche pentru a-ţi proteja perna de ulei.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod