Frumuseţe. 10 întrebuinţări ale bicarbonatului de sodiu în tratamentele cosmetice

În bucătăria ta se află un ingredient foarte util, care te ajută să ai pielea mai frumoasă şi mai sănătoasă, dinţii mai albi şi manichiura impecabilă!
Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, soluţia-minune pe care trebuie să o ai întotdeauna în casă. Iată cum să-l foloseşti în tratamentele tale de înfrumuseţare şi îngrijire:

Şampon uscat

Când ai nevoie de o soluţie urgentă pentru părul tău, dar nu ai timp să te speli pe cap, şamponul uscat este soluţia la îndemână. Dar dacă nici şampon uscat nu ai, ayunci bicarbonatul de sodiu este varianta salvatoare. Presară puţin bicarbonat de sodiu pe păr, la rădăcini, masează delicat şi lasă-l să acţioneze cinci minute, timp în care pudra va absorbi sebumul, apoi piaptănă-te pentru a îndepărta bicarbonatul.
Îţi va lăsa părul aparent curat, cu volum şi fără urme grase. 

Deodorant natural

Dacă vrei să renunţi la deodorantele care conţin aluminiu şi care prezintă riscuri pentru sănătate, alege o soluţie naturală, pe bază de bicarbonat. Acesta are capacitatea de a inhiba dezvoltarea bacteriilor şi de a preveni apariţia mirosului neplăcut al transpiraţiei. Amestecă o linguriţă cu bicarbonat cu câteva picături de apă pentru a obţine o pastă, apoi aplică pasta pe axile. Poţi adăuga în amestec uleiuri esenţiale, pentru parfum natural.

Albire dentară

Umezeşte periuţa de dinţi şi presară pe ea bicarbonat de sodiu. Spală-te pe dinţi cu pasta obţinută, iar petele de la suprafaţa smalţului vor fi îndepărtate imediat.
Dinţii tăi vor fi astfel mai albi, dar şi mai sănătoşi, pentru că această soluţie abrazivă, folosită cu regularitate, îndepărtează tartrul. Pentru un efect de alb strălucitor, amestecă bicarbonatul de sodiu cu puţină apă oxigenată şi spală-te pe dinţi cu soluţia obţinută.

Exfoliant facial

Particulele abrazive de bicarbonat de sodiu sunt perfecte pentru a îndepărta eficient celulele moarte de la suprafaţa pielii. Umezeşte-ţi tenul, apoi aplică puţin bicarbonat în palme şi masează-ţi pielea delicat.
La final, clăteşte-te cu apă călduţă din abundenţă. Pielea ta va rămâne perfect curată şi cu o strălucire naturală de invidiat!

Albirea unghiilor

Pasiunea pentru oja colorată îţi poate lăsa în timp unghiile galbene. Pentru a îndepărta petele neplăcute, amestecă bicarbonat de sodiu cu puţină apă oxigenată. Aplică pe unghii, lasă să acţioneze timp de cinci minute, apoi clăteşte-te.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod