Frumuseţe. 10 greșeli aparent inofensive care înrăutățesc acneea

Folosirea produselor abrazive pentru exfoliere agravează coşurile, deoarece pot afecta bariera de protecție a pielii și intensifică iritația
Toate femeile își doresc o piele strălucitoare, cât mai curată și lipsită de de coșuri, însă multe din obiceiurile pe care le considerăm normale ne pot de fapt sabota sănătatea pielii. Dr. Andreea Stancu, medic dermatolog în cadrul clinicii Hexi Med, vă spune care sunt cele mai frecvente greșeli atunci când suferiți de acnee, cea mai întâlnită afecțiune pentru care pacienții se prezintă în cabinetul dermatologic. 

1. Curățarea agresivă a tenului 

Folosirea produselor abrazive pentru exfoliere agravează acneea, deoarece pot afecta bariera de protecție a pielii și intensifică iritația. „Scruburile dese irită pielea și astfel acneea devine și mai greu de tratat, de aceea ar trebui realizată doar o exfolierea delicată cel mult o dată pe săptămână”, explică dr.
Andreea Stancu. 

2. Folosirea medicației locale doar pe coșuri

Cremele antiacnee prescrise de medic ajută la vindecarea coșurilor existente, dar în același timp previn și noi pușeeuri. De aceea este important ca produsul (ce conține peroxid de benzoil) să fie aplicat pe întreaga suprafață unde coșurile tind să apară. Medicația locală, fie că e vorba de creme, loțiuni sau soluții, are rol antiinflamator și antibacterian, de a inhiba secreția de sebum și de a înlătura straturile superficiale ale pielii.

3. Stoarcerea coșurilor

Stoarcerea coșurilor poate agrava infecția, de aceea este important să se folosească medicația prescrisă de medic, după care să se evite atingerea zonei, pentru că astfel se pot răspândi bacteriile. 
Spargerea și stoarcerea coșurilor determină leziuni ale tenului și răspândirea infecției atât în profunzime, cât și pe orizontală, prelungesc perioada de videncare și cresc riscul de formare a cicatricelor și a petelor de culoarea roșie. Leziunile afectate trebuie atinse numai cu tampoane de curățare de unică folosință”, adaugă dr.
Andreea Stancu. 

4. Nu vă clătiți bine fața după ce vă spălaţi

Dacă nu insistăm asupra acestui proces, produsul de curățare rămâne pe față și poate fi un potențial iritant. În jur de 30 de secunde ar trebui să fie suficient. 

5. Nu se aplică protecția SPF

Chiar dacă afară este înnorat, nu înseamnă că nu avem nevoie de produse cu SPF. Razele UV pot determina schimbări la nivelul culorii și texturii pielii, contribuie la apariția timpurie a ridurilor și liniilor fine și cresc posibilitatea dezvoltării cancerului de piele. 
Expunerea la soare determină deshidratarea tenului și chiar dacă usucă coșurile temporar, pe termen lung pielea se va crăpa mai tare, întrucât tenul încearcă să corecteze în mod natural această deshidratare, producând mai mult sebum.
De aceea este esențial să aplicăm cremă cu SPF minim 15 în fiecare zi, indiferent de anotimp
”, completează dr. Andreea Stancu, medic dermatolog la Clinica Hexi Med
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod