Elimină efectele adverse ale produselor cu retinol: 7 soluții

Deși sunt foarte utile pentru a trata diferite afecțiuni dermatologice și pentru a minimiza aspectul ridurilor, produsele pe bază de retinol pot cauza iritații, mâncărimi, descuamare sau alte efecte nedorite dacă nu ești prudentă.
Dacă ai decis să incluzi produsele cu retinol în rutina de îngrijire a pielii tale trebuie să fii atentă pentru a preveni efectele secundare. Deși retinolul este un ingredient foarte eficient pentru a preveni și trata apariția semnelor trecerii timpului, precum și pentru a remedia acneea sau alte afecțiuni dermatologice, este indicat să observi cum se simte pielea ta și să-i dai o perioadă de acomodare. 

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a include produsele cu retinol în ritualul tău de înfrumusețare fără efecte negative:

 
1. Spală-te cu atenție

Specialiștii îți recomandă să speli întotdeauna cu multă atenție zonele pe care vei aplica retinol deoarece ingredientul nu va fi eficient dacă există machiaj, praf sau celule moarte. Folosește apă călduță și un gel de curățare blând, fără săpun.
Evită produsele abrazive, care conțin particule exfoliante sau orice dispozitiv cu rol de scrub pentru că vei favoriza deshidratarea pielii.

 
2. Începe treptat

Dacă este prima dată când folosești retinol încearcă să crești doza treptat. Poți să folosești o cantitate mică de produs, de mărimea unei boabe de mazăre, la fiecare aplicare, crescând treptat cantitatea în fiecare lună. De asemenea, poți aplica produsul o dată la 2 sau 3 zile pentru a crește toleranța pielii, până când vei putea să-l folosești în fiecare seară.
Numai tu îți poți da seama cum evoluează tenul. Dacă nu observi niciun efect secundar sau dacă este vorba despre reacții foarte reduse poți crește cantitatea și frecvența de aplicare a produsului.
Ajustează ritmul și dozajul în funcție de aspectul pielii tale. Scopul tău trebuie să fie să creezi o toleranță ridicată pentru retinol, evitând înroșirea, iritarea sau descuamarea pielii. Evită complet produsele pentru exfoliere până în momentul în care consideri că tenul tău s-a adaptat formulei care conține retinol.

 
3. Nu folosi produsul mai mult de o dată pe zi

Credeai că ai putea obține efecte mai bune dacă aplici produsul de mai multe ori în aceeași zi? Nu încerca să faci acest lucru pentru că nu vei arăta deodată mai tânără, dar pielea ar putea respinge formula. Vei avea de-a face cu o înroșire accentuată sau inflamații și descuamare, care vor fi foarte greu de camuflat chiar și cu ajutorul machiajului.
Ai răbdare, vei obține rezultatele dorite. Este mai bine să aștepți puțin decât să compromiți aspectul tenului tău.

 
4. Nu uita de protecția solară

Este esențial să folosești o cremă cu protecție solară în fiecare zi. În acest mod vei preveni îmbătrânirea pielii și nu trebuie să uiți că retinolul crește sensibilitatea la lumina soarelui. Vei avea nevoie de protecție tot timpul.

 
5. Fii prudentă cu zona ochilor

Multe femei vor să elimine ridurile din zona ochilor, dar fii atentă pentru că pielea este mult mai subțire și sensibilă. Dacă ai de gând să aplici un produs pe bază de retinol în jurul ochilor folosește o cantitate foarte redusă și nu te apropia prea mult de ochi.

 
6. Testează produsul înainte de a-l folosi

Întotdeauna trebuie să testezi un produs înainte de a-l aplica. Alege o porțiune mică de piele, de exemplu interiorul brațului sau în spatele urechii și observă dacă ai reacții alergice sau dacă ești sensibilă la produsul în cauză.

 
7. Creează-ți o rutină de îngrijire adecvată

Va trebui să incluzi un ser și o cremă hidratantă pentru a reface nivelul optim de hidratare a tenului în condițiile în care folosești retinolul. În acest mod vei preveni descuamarea.
Poți, de asemenea, să folosești măști intens hidratante o dată pe săptămână pentru a te asigura că nu ai pielea uscată.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod