Efectele soarelui asupra tenului. Experimentul care arată cum ne îmbătrânesc razele UV



Majoritatea celor care s-au privit prin camera specială au fost şocaţi să descopere că sunt plini de pete şi pistrui, care de altfel sunt invizibili cu ochiul liber. Cei care aveau un ten fără imperfecţiuni au fost copiii, a căror piele nu a fost supusă timp îndelungat la soare, dar şi persoanele cu fototip închis, adică piele măslinie sau neagră.

Experimentul a scos în evidenţă importanţa folosirii cremelor de protecţie solară, dar şi a ochelarilor care blochează razele UV, fie că sunt de soare sau de vedere.
În imaginile filmate cu camera UV, atât ochelarii cât şi pielea pe care a fost aplicată cremă de protecţie solară sunt complet negre, arătând astfel că razele ultraviolete sunt blocate.

Dacă vrei ca pielea ta să rămână frumoasă, folosirea cremei de protecţie solară trebuie să facă parte din ritualul tău zilnic, indiferent de anotimp. O poţi aplica înaintea fondului de ten, ca pe o bază pentru machiaj. De asemenea, este recomandat să eviţi expunerea la soare timp îndelungat, în special după ora prânzului.

Suse foto: totb.ro, cnet.com

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod