Dr. Oz: 5 efecte negative ale manichiurii cu gel

Chiar dacă pare inofensivă la o primă vedere, manichiura cu gel ascunde unele secrete. Ea poate să favorizeze distrugerea serioasă a unghiilor, avertizează celebrul Dr. Oz! Vezi care sunt efectele nocive!

Chiar dacă pare inofensivă la o primă vedere, manichiura cu gel ascunde unele secrete. Ea poate să favorizeze distrugerea serioasă a unghiilor, avertizează celebrul Dr. Oz! Vezi care sunt efectele nocive!

 Manichiura cu gel este considerată un adevărat răsfăţ pentru femei, cu atât mai mult cu cât are avantajul de a oferi unghii perfecte pentru câteva săptămâni. Fără ojă care sare, fără unghii care se rup, adică o manichiură care rezistă chiar şi o lună de zile dacă este în culori naturale. Însă, Dr. Oz împreună cu alţi specialişti invitaţi în emisiunea sa au avertizat că acest tip de ojă are nevoie de acetonă pură pentru a fi îndepărtată, lucru care favorizează distrugerea unghiilor.

Indiferent ce tip de ojă ai folosi este de preferat să faci şi mici pauze pentru a le permite unghiilor "să respire".

În această perioadă poţi să le tratezi cu ulei de măsline călduţ în care să le ţii câteva minute sau cu zeamă de lămâie pentru a le îmbunătăţi aspectul şi a le întări.

Dr. Oz sugerează că ar fi bine să nu apelezi constant la acest tip de manichiură, deoarece are unele efecte adverse, cum ar fi:

1. Este mai agresivă cu unghia
De aceea este de preferat să nu apelezi la ea permanent, doar în anumite situaţii. Dacă ţi-ai făcut prima manichiură cu gel, după ce ai îndepărtat-o unghiile tale nu vor arăta foarte sănătoase, iar un ciclu complet de înnoire a lor poate să dureze chiar şi 5 luni de zile. Abia după ce ajungi să tai toată bucata de unghie pe care a fost aplicat gelul, unghiile tale vor arăta din nou sănătoase.


2. Se îndepărtează cu acetonă pură, care poate cauza eczeme
Oja obişnuită se îndepărtează cu o soluţie care conţine pe lângă acetonă şi substanţe care întăresc unghia sau altele care diluează acetona, făcând-o mai puţin agresivă pentru unghie.
Acest lucru împiedică distrugerea unghiei, cu toate că ai observat cu siguranţă că atunci când foloseşti orice ojă constant şi nu laşi unghiile "să respire", acestea se îngălbenesc şi au un aspect vizibil deteriorat.

În schimb, oja-gel se poate îndepărta doar cu o soluţie compusă din 100% acetonă pe care o găsim doar în saloanele de înfrumuseţare. Unghiile trebuie ţinute în această soluţie, lucru care poate să declanşeze anumite reacţii alergice, cum ar fi eczemele. Un sfat pe care poţi să-l dai manichiuristei pentru a evita scufundarea unghiilor în acetonă pură: înveleşte-le în dischete din bumbac înmuiate în prealabil în acetonă şi acoperă-le cu folie. Acest lucru va micşora perioada necesară pentru menţinerea acetonei pe unghie.


3. Dacă le îndepărtezi singură, unghia va avea şi mai mult de suferit
Poate nu vrei să mai dai bani pentru îndepărtarea ojei cu gel şi te-ai gândit că o îndepărtezi tu pe măsură ce crapă.
Este mult mai rău, avertizează specialiştii. Apucând bucăţi din gel vei îndepărta stratul de la suprafaţa unghiei, lăsând-o foarte vulnerabilă pentru câteva luni care-i sunt necesare pentru a se regenera complet.


4. Conţine substanţe volatile care pot să cauzeze probleme de respiraţie
Un astfel de ingredient periculos pentru sănătate se numeşte "methyl methacrylate" şi poate să cauzeze probleme respiratorii, precum şi iritaţii la nivelul ochilor şi a pielii. Trebuie să ştii că acest ingredient este interzis de Administraţia pentru Siguranţa Alimentelor şi a Medicamentelor (FDA), însă el continuă să se regăsească în aceste produse pentru saloanele de manichiură.


5. Unghiile tale sunt expuse la radiaţii ultraviolete (UVA) care cauzează cancer
Lampa la care se usucă unghiile cu gel are radiaţii ultraviolete (UVA), adică este un soi de solar pentru unghii.
Ştim de numeroasele studii care au asociat solarul şi expunerea prelungită la ultraviolete cu creşterea riscului de cancer de piele. Specialiştii susţin că majoritatea cancerelor care apar la mâini sunt cauzate de expunerea prelungită la ultraviolete. Fiecare şedinţă contează şi creşte riscul de cancer, efectul fiind unul cumulativ. 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • @rmi pe 21 Iul 2015, 15:43
    RMI, esti proasta de pacani !

    Draga pitzi, ai auzit vreodata de cuvantul "carcinogen" ? Dar de sintagma "oncogen absolut" ? Pun ramasag ca nu. Sa iti explic: La fel ca si in cazul fumatului, expunerea la UV (mai ales UVA, stii tu, lumina aia in care iti bagi ghioambele la salon, ca deh, tu esti doamna mare, nu poti sa ti le faci singura acasa, nu-i pentru tine chestia asta !) face parte din categoria "oncogenelor absolute", adica, indiferent de cat de rezistenta-i stofa genetica, mai devreme sau mai tarziu tot vei face un cancer de toata frumusetea. Aaa, tu faci de 8 ani si n-ai nimic, deci e ok, nu ? Realizezi cat de ignoranta poti fi cand tu practic spui "eu trec pe rosu de fiecare data si nu m-a lovit nimeni pana acum" ? Banuiesc ca nu realizezi, altfel nu ai scrie astfel de imbecilitati crase...

    0
    0

  • nouatigaraelectronica pe 19 Feb 2013, 14:40
    greu de indepartat

    cumnate mea a folosit...si nu recomand indepartarea gelului acasa...cel mai bine e sa mergi la un salon...

    1
    0

  • rmi pe 27 Ian 2013, 22:34
    Pff

    Un articol incomplet si care informeaza prost. Cea mai mare prostie e cea a razelor UVA...sa nu mai spun de treaba cu acetona pura. de mai bine de 8 ani imi fac manichiura cu gel. Odata nu mi a dat jos gelul cu acetona..intradevar se foloseste acetona dar la acryl.si aia e alta mancare de peste. Rusine celui care a facut articolul..cu atat mai mult daca e fata. A, si daca iti face manichiura cineva care ""pune unghii" peste noapte, normal ca iti subtiaza unghia pentru ca nu stie sa pileasca unde si cat trebuie. Dar hei, noi nu suntem crescute in jungla si cele care preferam ceva frumos si de bun gust, stim treburile astea si asta e tot ce conteaza

    4
    4

  • Eu pe 27 Ian 2013, 15:20
    Completare...

    Daca unghia creste in 6 saptamani, ma duc in lumea mare, draga @ana! Mai ai de citit si nu ataca articolul care spune mult adevar. Posibil ca tu sa ai un salon si nu vrei sa-ti pierzi clientele. La locul meu de munca multe ”incuiate” le vad cu unghii cu gel si vesnic cu cate una rupta. Unghia naturala fie si fara oja pe ea arata mult mai bine pilita si curatata decat una falsa.

    3
    5

  • ana pe 26 Ian 2013, 11:46
    ...

    Nu poti deteriora ceva ce nu a crescut deja, unghia ramane sanatoasa sub cuticula daca a fost degresata corespunzator. Patul unghiei este un produs mort, iar termenul de 5 luni care l-ati specificat mai sus este eronat, unghia creste in intregime in maxim 6 saptamani. Dupa inlaturarea ojei cu gel sau gelului propriu zis, patul unghiei, in general, este deteriorat chimic. Spun - in general - pentru ca majoritatea doamnelor prefera o manichiura ieftina, implicit cu geluri de 2 lei din bazar in favoarea manichiurii cu geluri profesionale care nu mai contin Formaldehide, Toluen si DBP. Ca tehnician in manichiura, tin sa atrag atentia asupra fenomenului de manichiura "acasa". Multe domnisoare fara cursuri de specialitate au invatat de la specialisti sau de pe youtube cum se aplica gelul si practica aceasta meserie fara vreun habar despre cum arata o unghie bolnava sau o persoana bolnava de hepatita, hiv sau sifilis, punand astfel in pericol sanatatea tuturor clientelor cu care intra in contact, implicit pe a lor. Foarte multe cliente care s-au folosit de serviciul de acasa mi s-au plans de lipsa aparaturii si sulutiilor de sterilizat ale lucratorului. Este un fenomen care trebuie sa se incheie urgent! Daca vedeti ca in incapere nu exista sterilizator sau sunteti puse in situatia de a beneficia de serviciu cu aceleasi instrumente care au fost folosite si de clienta anterioara, refuzati categoric procedura, riscati sa contactati diferite boli, unele dintre ele foarte grave. Un salon de specialitate este dotat cu aparatura adecvata si este controlat in permanenta de organele SANEPID care se asigura ca totul este igienic.

    26
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod