De ce să folosești uleiul din sâmburi de struguri pentru ten

De ce să folosești uleiul din sâmburi de struguri pentru ten. 5 beneficii

Uleiurile se numără de ani buni printre cele mai utilizate remedii naturale pentru îngrijirea tenului.
Uleiul de măsline, de cocos, de argan sau de avocado sunt folosite în ritualurile de înfrumusețare atât pentru îngrijirea pielii, cât și a părului sau unghiilor.

Dar există un ulei mai puțin utilizat, deși proprietățile și beneficiile sale sunt excelente pentru piele. Este vorba despre uleiul din sâmburi de struguri, unul dintre uleiurile naturale cu cea mai mare concentrație de antioxidanți esențiali în prevenirea apariției ridurilor. Iată câteva dintre beneficiile pe care uleiul din sâmburi de struguri le are pentru pielea ta:

Este intens hidratant

Spre deosebire de alte uleiuri naturale care lasă pielea grasă, uleiul din sâmburi de struguri hidratează intens și este complet absorbit în piele. Fără să lase acele urme grase pe ten, acesta reușește să blocheze apa în straturile superioare ale pielii, oferindu-i hidratarea esențială. Poate fi folosit nu doar pe față, ci și pe întregul corp. 

Reface nivelul de colagen

Colagenul este substanța care îi oferă elasticitate pielii și care după vârsta de 30 de ani nu mai este produsă în mod adecvat de piele, astfel că apar primele riduri și efectul de piele "lăsată". Uleiul din sâmburi de struguri este bogat într-un complex de substanțe numite oligomeri procianidolici care au rolul de a stimula producția de colagen la nivel celular. Aplicat pe timpul nopții, uleiul din sâmburi de struguri ajută pielea să-și recapete suplețea și elasticitatea.

Tonifică

Scopul unei loțiuni tonice este acela de a reface PH-ul pielii după demachiere, de a închide porii și a hidrata tenul.
Dar în loc să folosești un produs cosmetic pentru toate acestea, poți să folosești în schimb uleiul din sâmburi de struguri. Proprietățile sale astringente îl transformă într-un tonic natural excelent pentru orice tip de ten.

Estompează cicatricile

Urmele rămase pe piele de la coșurile adânci sau petele pigmentare apărute din cauza expunerii la soare sau a schimbărilor hormonale pot afecta serios frumusețea tenului tău. Dacă te confrunți cu astfel de pete inestetice, uleiul din sâmburi de struguri este un aliat important pentru tine. Are proprietăți antiinflamatorii și este bogat în betacaroten, vitaminele D, C, E, precum și în acizi grași care uniformizează nuanța tenului și estompează cicatricile.

Previne apariția coșurilor

Deși se spune că nu ar trebui să folosești uleiuri dacă tenul tău este afectat de acnee, nu este complet adevărat. Uleiul din sâmburi de struguri are o consistență lejeră, fiind un ulei "uscat", care se absoarbe rapid în piele. Un alt beneficiu esențial al acestuia în prevenirea apariției coșurilor este capacitatea de a regla producția de sebum. Astfel este prevenită blocarea porilor și inflamarea lor, care cauzează apoi apariția acneei.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod