De ce este importantă niacinamida sau vitamina B3 pentru piele

De ce este importantă niacinamida sau vitamina B3 pentru piele

Vitamina B3 este cunoscută sub numeroase denumiri precum niacină, vitamina PP, acid nicotinic sau niacinamidă.
Dar oricum i-ai spune, un lucru este sigur: această vitamină este esențială pentru sănătatea organismului, dar și pentru frumusețea pielii tale, atunci când este folosită sub forma de niacinamidă, aplicată topic.

Când vine vorba de nutrienții "vedetă" pe care îi aplicăm pe piele, vitaminele A și C ocupă primele locuri. Motivul este acela că vitamina A este folosită sub formă de retinol pentru aplicarea topică și are o mulțime de beneficii pentru piele, iar vitamina C iluminează tenul și îl protejează de radicalii liberi. 

Dar pentru că ne axăm asupra acestor cele mai cunoscute vitamine, pierdem din vedere alte elemente deosebit de importante pentru îngrijirea pielii, așa cum este și vitamina B3.

Ce este vitamina B3 sau niacinamida?


Vitamina B3 este un nutrient de care organismul are nevoie, iar acest lucru este valabil și în ceea ce privește pielea. Cunoscută și ca niacinamidă, vitamina B3 este adesea recomandă de medicii dermatologi pentru aplicarea pe piele, sub forma produselor de îngrijire.

"Niacinamida este o formă a vitaminei B3 folosită adesea în produsele de îngrijirea pielii", declară medicul dermatolog Joshua Zeichner pentru wellandgood.com.
"Ajută la uniformizarea culorii pielii și la estomparea petelor pigmentare. De asemenea, calmează inflamația și susține producția de colagen", mai spune medicul.

Cel mai mare avantaj este acela că poți folosi vitamina B3 pe toate tipurile de ten, inclusiv pe cel foarte sensibil. 

De ce ar trebui să folosești niacinamidă pentru îngrijirea tenului


Niacinamida este un ingredient-cheie pe care să-l adaugi în regimul tău de îngrijire a pielii datorită efectelor sale benefice. "Niacinamida sau vitamina B3 este un ingredient care poate trata schimbările la nivelul pielii cauzate de vârstă, dar tratează și acneea sau petele pigmentare", spune medicul dermatolog Alison Adams-Woodford.
 
"Calmează pielea în mod natural și îmbunătățește semnificativ nuanța pielii", spune specialistul.
Printre alte beneficii sunt estomparea petelor, reducerea acneei și a ridurilor fine, în timp ce îmbunătățește bariera naturală a pielii.

Pe lângă toate acestea, vitamina B3 are efect hidratant și antioxidant, ceea ce înseamnă că protejează pielea de stresul oxidativ produs de radicalii liberi, molecule care pot degrada celulele pielii.

Cum să alegi și să folosești produsele de îngrijire cu niacinamidă


Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, folosește serumuri și creme hidratante pe bază de niacinamidă. Dar nu uita că niacinamida poate afecta integritatea formei pure a vitaminei C, de aceea nu ar trebui folosite împreună. De preferat, aplică vitamina C seara și produsul cu niacinamidă dimineața.

De obicei, niacinamida se găsește sub formă de seruri pentru piele.
Concentrația acesteia variază de la un produs la altul, deși majoritatea formulelor au o concentrație de 5%. Această concentrație este suficientă pentru tratarea hiperpigmentării și a altor imperfecțiuni cauzate de expunerea la soare.

În cazul în care ai pielea sensibilă, poți începe cu concentrații de 2%, urcând treptat către unele mai puternice. Pe unele produse, niacinamida mai este trecută sub denumirea de "niacină" sau "nicotinamidă".

Poți stimula efectele niacinamidei dacă o folosești în asociere cu acidul hialuronic, care îi îmbunătățește absorbiția în piele. Deși studiile disponibile până în prezent spun că vei observa rezultatele după patru săptămâni de folosire, nu este cunoscut un timp exact în care poți să observi efectele niacinamidei, potrivit health.com.
 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod