De ce cade părul mai mult după vârsta de 50 de ani?

Femeile se așteaptă la apariția bufeurilor și schimbărilor stării de spirit după vârsta de 50 de ani, în perioada menopauzei, însă multe femei nu sunt pregătite să se confrunte cu pierderea părului și cu rărirea podoabei capilare în timpul acestei perioade din viața lor.
După menopauză, aproximativ 40% dintre femei suferă de căderea părului, aproape la fel ca în cazul bărbaților. Spre deosebire de pierderea părului la bărbați, pierderea ereditară a părului la femei este mult mai subtilă, iar simptomele timpurii pot fi ratate cu ușurință. În cazul femeilor, se poate observa o rărire a părului pe o arie largă a scalpului, primele semne constând într-un număr mai mare de fire de păr rămase în perie sau căzute la duș. Însă de ce cade părul mai mult după vârsta de 50 de ani?

Motivele pentru care cade părul mai mult în timpul sau după menopauză


Pierderea părului înainte, în timpul sau după menopauză este un efect atribuit în mod obișnuit modificărilor hormonale. Unii medici sunt de părere că înlocuirea acestor hormoni poate atenua multe dintre celelalte simptome ale menopauzei, însă substituția hormonală nu poate modifica în mod radical, pe cont propriu, căderea părului. Însă există alte acțiuni pe care le poți încerca.

Declinul nivelurilor de hormoni feminini din timpul menopauzei duce la căderea excesivă a părului. Acest declin poate provoca un nivel crescut al efectelor hormonilor masculini, cauzând probleme la nivelul foliculilor de păr. În funcție de riscul genetic al fiecărei persoane, acești foliculi produc progresiv fire de păr mai subțiri și, în cele din urmă, deloc. În cazul în care medicul ți-a recomandat să crești nivelul testosteronului aflat în scădere, s-ar putea ca podoaba capilară să aibă probleme din cauza testosteronului.

Atunci când îți cade părul mai mult la menopauză, nivelurile scăzute ale hormonilor feminini s-ar putea să fie cel mai des întâlniți vinovați, însă și alți factori contribuie la această condiție. Factorii aceștia de risc includ predispoziția genetică, nivelurile neobișnuite de stres, alte dezechilibre hormonale, deficiențe nutriționale sau de fier, anumite boli, diferite medicamente și istoricul chirurgical al fiecăreii femei.

Din fericire, căderea părului este o afecțiune tratabilă. Pe lângă schimbarea stilului de viață al femeilor care se confruntă cu probleme legate de căderea părului la menopauză, există și anumite tratamente care încetinesc căderea părului. Dercos Aminexil Clinical 5 de la Vichy este un tratament cu o eficacitate de 94% împotriva căderii părului* și cu rezultate vizibile după primele 3 săptămâni*. Conceput într-o formulă complexă, acesta conține apă termală mineralizantă Vichy, molecula Aminexil, SP94, arginină, octeină vitaminele PP și B6. Astfel, Aminexil Clinical 5 ancorează și stimulează microcirculația bulbului firului de păr, reduce micro-dezechilibrele scalpului, crește rezistența firului de păr și a scalpului. Disponibil exclusiv în farmacii. Pentru mai multe recomandări despre îngrijirea părului accesați secțiunea Vichy Mag din http://www.vichy.ro/vichy-mag. În plus, la introducerea codului unic aflat în interiorul cutiei pe www.vichy.com/dercos descoperiți sfaturi și beneficii pe tot parcursul tratamentului dumneavoastră.


 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod