De ce ar trebui să folosești vitamina C pentru îngrijirea tenului

Vitamina C este esențială pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea organismului, per ansamblu. Dar știai că are beneficii uimitoare și pentru ten?
Acest ingredient de nelipsit din alimentația noastră este, de fapt, un antioxidant care stimulează producția de colagen, previne apariția ridurilor și reduce petele pigmentare la nivelul pielii. Iar partea cea mai bună este aceea că vitamina C poate fi inclusă foarte ușor în ritualul zilnic de îngrijire a pielii. Iată ce ar trebui să știi despre folosirea vitaminei C pentru ten:

Care sunt beneficiile vitaminei C pentru ten?

Vitamina C este un antioxidant puternic care protejează pielea de factorii nocivi de mediu, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii cauzată de razele ultraviolete sau poluare. Pătrunde adânc în piele și neutralizează radicalii liberi care sunt toxici pentru celule.
În același timp, stimulează regenerarea celulară și susține sintetizarea colagenului. Printre efectele sale vizibile se numără pielea cu un aspect luminos și o textură îmbunătățită, reducerea ridurilor și a liniilor fine, creșterea fermității și elasticității.

Vitamina C are și un efect antiinflamator, fiind astfel o alegere bună și pentru persoanele care se confruntă cu acnee sau rozacee. Iar atunci când este folosită împreună cu un factor de protecție solară, vitamina C contribuie la o protecție mai bună împotriva efectelor nocive ale razelor UV asupra pielii.

Ce tip de produse cu vitamina C ar trebui să folosești pentru piele?

Nu toate produsele care conțin vitamina C sunt eficiente. Medicul dermatolog Saira Vasdev, citat de popsugar.com, recomandă folosirea serurilor cu vitamina C care conțin o concentrație mai mate de ingrediente active și molecule de dimensiuni reduse, care pot penetra straturile profunde ale pielii.


"Acid ascorbic-L este cea mai pură formă de vitamina C, iar dacă respectă standardele, are proprietăți antioxidante superioare comparativ cu cele ale derivaților săi. Cumpără întotdeauna produse ambalate în recipiente care protejează crema sau serul de lumină. În acest fel este prevenită oxidarea produsului", declară medicul.

Cine ar trebui să folosească vitamina C pentru ten?

Vârsta de 20 de ani este ideală pentru a începe folosirea vitaminei C pentru piele, dar acest ingredient este benefic pentru persoanele de toate vârstele. Ar trebui aplicată dimineața, după curățarea tenului, urmată apoi de un produs cu factor SPF, pentru a dubla protecția împotriva razelor ultraviolete.


Fie că vrei să previi îmbătrânirea prematură a tenului, să reduci inflamația pielii provocată de acnee și rozacee, sau să redai vitalitatea și strălucirea tenului matur, vitamina C este un ingredient esențial pentru îngrijirea pielii.

Care sunt riscurile folosirii vitaminei C pentru piele?

Vitamina C pură este un acid exfoliant care poate crește sensibilitatea pielii la lumină dacă nu este folosită împreună cu un produs de protecție solară. Iar acest lucru poate face pielea vulnerabilă față de efectele nocive ale razelor UVA și UVB, precum apariția petelor pigmentare sau inflamarea pielii. De asemenea, dacă ai apelat la un tratament precum peeling chimic sau cu laser, ar trebui să eviți pentru o perioadă scurtă folosirea produselor pe bază de vitamina C sau retinol, pentru ca bariera naturală de protecție a pielii să se refacă.


De obicei, serurile pe bază de vitamina C sunt seruri de culoarea șampaniei, transparente, ușor gălbui. Dacă produsul tău are o culoare maronie, nu îl mai folosi. Este un semn că vitamina C din compoziția sa s-a oxidat, iar produsul poate fi periculos pentru piele.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod