De ce ar trebui să folosești măști pentru ten cu ananas

De ce ar trebui să folosești măști pentru ten cu ananas

Fructele sunt esențiale pentru o alimentație sănătoasă. Ne oferă o mulțime de vitamine, minerale și fitonutrienți care au beneficii majore pentru organism.
Acești compuși care se regăsesc în fructe te ajută în același timp să ai o piele frumoasă și strălucitoare atunci când apelezi la măștile naturale pe bază de fructe.

Dintre toate fructele pe care le poți folosi pentru măști faciale, ananasul se face remarcat datorită efectelor sale uimitoare asupra pielii.

"Pentru că are o concentrație mare de alfa hidroxi acizi, cunoscuți ca AHA, sucul de ananas este un exfoliant excelent", declară pentru wellandgood.com medicul dermatolog Adarsh Vijay Mudgil.
"Este ideal pentru pielea predispusă la apariția acneei sau pielea afectată de petele pigmentare", adaugă medicul.

De asemenea, ananasul conține o enzimă numită bromelaină care are același efect exfoliant. Este aceeași substanță care creează o senzație înțepătoare la nivelul limbii când mănânci ananas și care efectuează un peeling chimic delicat când este aplicată pe piele.

În afara faptului că uniformizează culoarea pielii și te ajută să scapi de pielea moartă, ananasul conține și foarte mulți antioxidanți.
Este bogat în vitamina C, care este recunoscută pentru capacitatea sa de a proteja pielea de apariția prematură a ridurilor.

Dar pentru că este un exfoliant intens, ananasul poate usca pielea ceea ce înseamnă că ar trebui folosit cu moderație de persoanele care au tenul uscat.

Mască pentru ten cu ananas


Una dintre cele mai simple modalități de a folosi beneficiile ananasului pentru piele este sub forma unei măști naturale. Pune o felie de ananas proaspăt în blender împreună cu două linguri de lapte de cocos.
Mixează bine, apoi aplică amestecul obținut pe ten, gât și decolteu. Lasă să acționeze timp de trei minute, apoi clătește-te bine. Nu lăsa ananasul mai mult de cinci minute pe ten pentru că îți poate irita pielea.

Felii de ananas aplicate pe ten


Dacă vrei să profiți de toate beneficiile ananasului pentru piele este suficient să aplici felii de ananas proaspăt pe piele. Demachiază-te, spală-te pe față cu o loțiune pentru curățarea tenului, apoi folosește o felie de ananas proaspăt și masează-ți tenul cu ea.
Lasă sucul de ananas să acționeze timp de trei minute, apoi clătește-te și aplică o cremă hidratantă. Nu aplica ananas pe piele dacă ai răni, iritații sau eczeme.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod