De ce ar trebui să foloseşti laptele de cocos pentru păr

Laptele de cocos este un lichid care se găsește în mod natural în nucile de cocos mature, păstrat în mijlocul nucii de cocos și învelit de pulpa acesteia.
Atunci când deschizi o nucă de cocos verde, care nu a ajuns la maturitate, lichidul care curge din interiorul ei este apa de cocos. Laptele de cocos este o emulsie formată din apă de cocos, grăsimi și alte substanțe, și se găsește numai în nucile de cocos mature.

Laptele de cocos are un conținut bogat de acizi grași saturați, acidul lauric fiind prezent în proporție mare. De asemenea, conține vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6, dar și fier, seleniu, calciu, magneziu și proteine.

Acest ingredient natural are beneficii uimitoare pentru păr, tocmai datorită vitaminelor, mineralelor și uleiurilor conținute în mod natural. Iată câteva dintre beneficiile laptelui de cocos pentru îngrijirea părului:

Hrănește și hidratează părul uscat și deteriorat

Datorită proprietăților sale intens hidratante, laptele de cocos poate fi folosit ca un tonic pentru scalpul uscat și iritat. Masează-ți scalpul timp de câteva minute cu lapte de cocos, apoi acoperă-ți capul cu un prosop și lasă să acționeze timp de zece minute.
Acest tratament îți va hidrata pielea capului și va contribui la refacerea părului uscat și degradat.

Stimulează creșterea părului

Laptele de cocos conține nutrienți esențiali pentru un păr sănătos. Aceștia revitalizează foliculii și stimulează astfel creșterea părului. Aplică laptele de cocos pe păr, masează timp de trei minute și lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap ca de obicei.

Este un balsam natural pentru păr

Spală-te pe cap cu un amestec obținut din părți egale de lapte de coocs și șampon. De asemenea, poți folosi laptele de cocos pe post de balsam leave-in. Acesta hidratează părul, îi oferă volum și strălucire.
Vei observa că părul tău este mai moale, mătăsos și strălucitor. Acesta este motivul pentru care numeroase formule de balsam de păr din comerț conțin lapte sau ulei de cocos.

Cum să folosești laptele de cocos pentru păr

Descoperă două rețete de mască și tratament pentru păr pe bază de lapte de cocos. Folosite cu regularitate, acestea te vor ajuta să ai un păr sănătos și strălucitor. Iată ce să încerci:

Mască de păr cu lapte de cocos și ulei de măsline


Vei avea nevoie de:
- 1 lingură cu lapte de cocos
- 1 linguriță cu ulei de măsline extravirgin

Amestecă cele două ingrediente într-un bol și adaugă apă caldă pentru a obține suficientă soluție pentru părul tău. Aplică amestecul pe scalp și păr, de la rădăcină până la vârfuri.
Lasă să acționeze timp de 5-10 minute, apoi spală-te pe cap cu șamponul tău obișnuit.

Tratament pre-șamponare cu lapte de cocos


Vei avea nevoie de:
- 4 linguri cu lapte de cocos
- 2 linguri cu miere
- 1 picătură de ulei esențial natural, în funcție de preferințe (opțional)
Uleiul din arbore de ceai și cel de rozmarin sunt eficiente pentru menținerea prospețimii. Uleiul de rozmarin oferă strălucire. Uleiul esențial de lavandă este hrănitor și antibacterian.

Pune toate ingredientele într-un bol termorezistent. Încălzește bolul la bain marie, punându-l într-un vas mai mare cu apă. După ce s-a încălzit, aplică tratamentul pe toată lungimea părului.
Înmoaie un prosop în apă fierbinte, stoarce-l, apoi înfășoară-ți părul cu el. Lasă amestecul să acționeze timp de cel puțin o oră. Spală-te apoi pe cap cu șamponul tău obișnuit. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod