Cum tratezi acneea când temperaturile sunt scăzute? 5 soluții

Poate că nu te așteptai ca lunile reci să se remarce prin apariția coșurilor, dar acneea nu este rezervată exclusiv pentru zilele călduroase. Produsele utilizate și aerul uscat și rece pot face rău tenului.
În momentul în care vezi că un coș începe să se formeze sau chiar mai multe primul tău gând ar putea fi să apelezi imediat la un produs astringent sau cu ingrediente agresive pentru a elimina complet acneea. Cu siguranță este deranjant să apară pe neașteptate, dar dacă nu ești prudentă poți agrava rapid starea tenului tău. Dacă ai deja produse pentru acnee acasă înseamnă că probabil le-ai utilizat în timpul verii. Potrivit specialiștilor, gamele de îngrijire împotriva acneei folosite pe timp de vară nu vor funcționa la fel de bine și iarna. 
Vremea rece, combinată cu aerul foarte uscat din interior vor accentua deshidratarea pielii, iar dacă vei aplica produse care usucă și mai mult tenul pielea s-ar putea descuama sau chiar pot apărea crăpături și sângerări. Tratamentul pentru acnee în lunile reci de iarnă nu trebuie să pericliteze echilibrul pielii, ci să maximizeze hidratarea în timp ce combate leziunile inestetice care te stresează.
Nu recurge la geluri de curățare sau soluții pentru tratamentul individual al leziunilor care conțin peroxid de benzoil sau acid salicilic pentru că poate vei observa uscarea coșurilor, dar producția de sebum va crește foarte mult pentru a compensa efectul intens de deshidratare creat de aceste formule.
Sebumul în plus va înrăutăți acneea. Chiar dacă ai tenul mixt sau gras, trebuie neapărat să folosești o cremă hidratantă pentru a preveni uscarea tenului. Cu cât pielea este mai uscată, cu atât crește riscul de iritații. Dacă începe să se descuameze sau apar crăpături va crește riscul de contaminare cu bacterii, un lucru de evitat mai ales pentru tenul acneic. 

 
Iată ce măsuri trebuie să iei pentru a combate și preveni acneea în zilele cu temperaturi scăzute:

 
1. Alege un produs care curăță pielea blând

Produsele de curățare foarte agresive nu sunt deloc utile pentru că vor deshidrata și mai mult pielea, iritând tenul. Este mai bine să alegi un gel de curățare care nu elimină uleiurile naturale de la suprafața pielii și permite menținerea stratului de protecție.
Formulele care curăță și hidratează simultan te vor ajuta foarte mult. Folosește gelul dimineața și seara. Nu ceda tentației de a te spăla de trei ori pe zi pentru că nu vei ajuta deloc pielea să-și revină, ci vei accentua deshidratarea.

 
2. Redu foarte mult utilizarea tratamentelor pentru leziunile individuale

Tratamentele cu o concentrație ridicată de peroxid de benzoil sau acid salicilic vor usca intens pielea care este deja deshidratată, fiind mult prea agresive pentru sezonul rece. Dacă ai coșuri care nu pot fi eliminate cu ajutorul unei creme pentru tot tenul poți opta ocazional pentru produse de tratament care au o concentrație redusă din aceste două ingrediente.

 
3. Nu uita să hidratezi pielea

Poate crezi că loțiunile vor astupa porii și vor provoca apariția unui număr și mai mare de coșuri, dar realitatea este că nu vei avea nicio șansă să combați acneea dacă nu hidratezi pielea. Cremele foarte emoliente nu sunt alegerea potrivită pentru un ten acneic, așa că optează pentru o formulă ușoară, cu ingrediente naturale, care nu creează un film gras la suprafața pielii și lasă tenul să respire, în timp ce luptă împotriva coșurilor.
Dacă simți pielea foarte uscată poți încerca o variantă mai hidratantă în timpul nopții, dar selectează mereu un produs non-comedogenic.

 
4. Bea apă suficientă

De multe ori iarna bei mai puțină apă decât vara pentru că senzația de sete nu apare la fel de des. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că pielea nu se hidratează numai cu ajutorul cremelor, ci mai ales din interior. Bea 8-10 pahare de apă în fiecare zi sau înlocuiește o parte din ele cu limonadă ori ceai.

 
5. Schimbă des fața de pernă

Sebumul de pe piele și din păr se va acumula pe fața de pernă și poate cauza apariția coșurilor dacă nu o schimbi cel puțin o dată pe săptămână sau chiar mai des. De asemenea, nu-ți atinge fața în timpul zilei pentru a evita transferul bacteriilor de pe mâini pe ten, în special în cazul în care pielea este deja foarte uscată sau crăpată.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod