Cum te speli corect pe față: Un dermatolog dezvăluie cele mai frecvente 3 greșeli

Cum te speli corect pe față: Un dermatolog dezvăluie cele mai frecvente 3 greșeli

Tenul oricărei femei necesită o curățare ca la carte, iar rutinele de skincare sunt din ce în ce mai studiate. Totuși, se pare că facem o mulțime de greșeli fără să ne dăm seama!
Probabil ca nu te-ai intrebat niciodata cum te speli corect pe fata. Este o actiune venita din instinct, pe care o faci, de multe ori, fara sa fii constienta 100%. Cu toate acestea, dermatologii observa toate greselile. Sunt evidente pentru ei, insa insesizabile pentru cineva care nu lucreaza in domeniu.

Inainte de a afla care sunt cele mai frecvente practici daunatoare tenului, analizeaza-ti rutina de skincare. Pune pe hartie toate lucrurile pe care le faci atunci cand iti cureti tenul, apoi compara-le cu informatiile de mai jos.

Cum te speli corect pe fata? Evita aceste 3 greseli foarte des intalnite!


1.
Spalarea mainilor este obligatorie inainte de spalarea fetei


Este seara tarziu, ai ajuns acasa si esti foarte obosita. Te indrepti spre baie, pentru a-ti indeparta machiajul. Aplici apa micelara sau demachiantul pe o discheta, apoi iti cureti fata. Aplici si gelul de curatare, clatesti cu apa si esti gata de culcare!

Observi ceva gresit in rutina de mai sus? Pare simplu si firesc, insa foarte multe persoane omit curatarea temeinica a mainilor. Inainte de a-ti atinge tenul, intotdeauna trebuie sa iti speli foarte bine mainile, cu apa si sapun.

Acest pas te ajuta sa tii bacteriile, microbii si praful la distanta.
In caz contrar, te poti confrunta cu eruptii acneice, a caror cauza „misterioasa” iti va fi imposibil de descoperit.

2. Nu iti usca tenul prin miscari de frecare si nu folosi un prosop universal


Dermatologii ar rosti acest lucru clar si raspicat, non-stop, catre toate femeile: „nu va mai stergeti tenul cu miscari energice de frecare!”. Chiar daca pare o metoda rapida si eficienta de a-ti usca fata dupa ce te speli, agresarea tenului cu un prosop aspru are o multime de consecinte negative – sensibilitate crescuta, senzatie de usturime, iritatii, iar lista poate continua. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod