Cum te asiguri că straturile de produse de hidratare și machiaj sunt compatibile?

Ți s-a întâmplat vreodată să aplici straturi succesive de formule hidratante și machiaj, apoi să vezi cum se exfoliază totul sau se descuamează în fragmente mici care se văd pe haine? Află cum realizezi compatibilitatea între diferite produse de înfrumusețare.
Poate că ai observat imediat sau după câteva ore, dar de îndată ce ți-ai atins fața ai văzut că produsele aplicate se exfoliază sau că mici porțiuni se descuamează. Este un fenomen foarte deranjant și îți poate afecta negativ look-ul, așa că este indicat să fii foarte prudentă când aplici mai multe straturi de produse de înfrumusețare. 

 
Ce cauzează descuamarea inestetică

Acest fenomen are loc în momentul în care produsele nu au fost complet absorbite în piele, lucru care se poate datora:
- tipului de ingrediente;
- cantității aplicate;
- combinării cu alte produse;
- stării pielii.
Având în vedere faptul că în prezent se promovează utilizarea straturilor succesive de produse de îngrijire problema aceasta este din ce în ce mai des întâlnită.

 
Iată ce poți face pentru a preveni acest fenomen care te deranjează:

 
1. Exfoliază tenul frecvent

Prima măsură pe care trebuie să o iei vizează exfolierea pielii. Particulele pe care le vei vedea la suprafața pielii nu sunt celule moarte, ci compuși din produsele utilizate.
În acest condiții exfolierea este importantă în continuare pentru că va favoriza absorbția optimă a produselor aplicate. Numai în acest mod te poți asigura că vor pătrunde în straturile profunde ale epidermei, în loc să rămână la suprafață, blocate de praf, sebum sau celule moarte. Poți combina exfolierea manuală cu variantele chimice, folosind produse cu acid salicilic, acid lactic, scorțisoară sau zahăr brun.

 
2. Evită siliconul

Siliconul este unul dintre principalele ingrediente care favorizează precipitarea straturilor de formule cosmetice pentru că va rămâne mereu la suprafața pielii pentru a crea un aspect neted, în loc să intre în piele. Ai putea obține rezultate rapide prin alegerea unei game de îngrijire sau de machiaj fără silicon.
Pentru a-ți da seama dacă un produs are un conținut ridicat de silicon trebuie să analizezi primele 5 ingrediente de pe ambalaj. În general acestea compun 80% din produsul pe care îl cumperi și ar fi bine să nu includă niciun derivat de silicon. Dacă ai ales variante cu un conținut redus de silion, dar vezi că ai probleme în continuare cu descuamarea ar putea fi vorba despre un alt ingredient. Orice formulă prea grasă sau emolientă poate lăsa reziduuri la suprafața pielii care vor favoriza precipitarea machiajului.

 
3. Folosește o cantitate mai mică de produs

În unele cazuri descuamarea poate fi cauzată pur și simplu de utilizarea unei cantități prea ridicate de produse. Sunt benefice pentru piele, dar dacă pui un strat prea gros acesta nu se va absorbi complet și vei avea probleme de-a lungul zilei.

 
4. Lasă produsele să acționeze, fără să-ți atingi fața

Cu cât îți atingi pielea mai des, cu atât pui în pericol stratul format la suprafața ei cu ajutorul produselor de îngrijire și crești riscul de descuamare. Nu freca pielea pentru că nu vei face decât să aduni rapid toate particulele.
Folosește mișcări ușoare pentru a aplica pudra și nu retușa machiajul decât atunci când este necesar.

 
5. Aplică ingredientele în ordinea corectă

Ai auzit că uleiul și apa nu formează o combinație potrivită? La fel se întâmplă și cu produsele de frumusețe. Dacă ingredientele lor sunt prea diferite nu vor crea un strat uniform. Încearcă să separi produsele pe bază de ulei de cele care au apa drept prim ingredient. Acest lucru înseamnă că trebuie să aplici o cremă hidratantă pe bază de apă peste un ser sau o esență cu același tip de formulă, iar în cazul unei creme emoliente cu ulei trebuie să pornești cu un ser care conține tot ulei.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod