Cum te ajută uleiul de floarea soarelui să ai grijă de pielea ta

Este folosit des la gătit, dar te-ai întrebat vreodată ce poate face pentru pielea ta? Uleiul de floarea soarelui poate revitaliza pielea obosită sau deshidratată, dându-i o strălucire sănătoasă care îți evidențiază trăsăturile.
Uleiul de floarea soarelui a fost utilizat de triburile de indieni încă din anul 3.000 î.Hr. ca remediu pentru vindecarea mușcăturilor de șerpi, precum și pentru întreținerea părului și a pielii. Acest ulei este o sursă excelentă de vitamina E, fiind bogat în antioxidanți și alți nutrienți esențiali pentru refacerea stratului de protecție al pielii și prevenirea sau tratarea afecțiunilor dermatologice. Este un remediu excelent pentru acnee, inflamații, înroșirea pielii, iritații localizate pe obraji sau frunte, uniformizarea nuanței tenului, reducerea petelor pigmentare și prevenirea ridurilor.

 
Iată de ce ar trebui să incluzi uleiul de floarea soarelui în ritualul tău de frumusețe:

 
1. Reface echilibrul hidric al pielii

Are proprietăți emoliente care ajută pielea să devină catifelată și să se mențină netedă și moale. Datorită conținutului ridicat de vitamina E hidratarea va rămâne în interiorul epidermei, iar pielea își va păstra aspectul catifelat mai multe ore.

 
2. Te protejează de efectele nocive ale razelor solare

Uleiul de floarea soarelui are un conținut ridicat de vitamina E, antioxidantul care neutralizează efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete. De asemenea, va proteja pielea și de substanțele poluante din aer, prevenind iritațiile sau alte reacții alergice.

 
3. Luptă eficient împotriva acneei

În afară de vitamina E, uleiul de floarea soarelui este bogat în vitaminele A, C și D, fiind un tratament ideal pentru tenul afectat de acnee. Acest ulei furnizează pielii combinația utilă de vitamine și acizi grași necesari pentru regenerarea pielii.
Noile celule vor apărea mai rapid, bacteriile vor fi neutralizate, iar pielea va avea un aspect sănătos, fără coșuri sau puncte negre.

 
4. Previne apariția semnelor trecerii timpului

Datorită proprietăților antioxidante uleiul de floarea soarelui previne apariția ridurilor și protejează pielea împotriva soarelui, care poate accelera îmbătrânirea pielii. Vitamina E din acest ulei menține conținutul de colagen și elastină din piele, reduce liniile fine și ridurile existente.

 
5. Tratează rapid tenul foarte uscat

Ai pielea deshidratată și nu reușești să găsești un produs care să o mențină catifelată toată ziua? Uleiul de floarea soarelui este soluția cea mai simplă pentru a-ți reface pielea. Îmbunătățește capacitatea pielii de a păstra hidratarea, calmează înroșirea și este foarte bine tolerat de tenul deshidratat și sensibil.
Folosirea frecventă a uleiului de floarea soarelui pentru îngrijirea pielii va favoriza eliminarea stratului de celule moarte și impurități, lăsând în urmă un ten echilibrat și neted.

 
6. Asigură vindecarea pielii

Uleiul de floarea soarelui are un efect antiinflamator, fiind foarte util în cazul afecțiunilor dermatologice care provoacă descuamarea, crăparea, înroșirea sau senzația de arsură. Conține o proporție ridicată de acid linoleic (Omega-6) și vitamina E, reducând gravitatea inflamațiilor și favorizând regenerarea mai rapidă a pielii. Este util pentru tenul afectat de rozacee, cuperoză, eczemă, psoriazis sau dermatită seboreică.

 
7. Dă strălucire pielii și elimină semnele de oboseală

Beta-carotenul din acest ulei combate aspectul tern al pielii și o revigorează. Dacă ți se pare că ți-ai pierdut strălucirea acesta este ingredientul la care trebuie să apelezi fără ezitare.
Indiferent câte ore ai dormit îți vei recăpăta tonusul și vei favoriza aplicarea machiajului pe un ten bine hidratat. Este important să reții că nu va da luciul inestetic caracteristic tenului gras, ci numai aspectul atractiv pe care l-ai avea folosind un highlighter.
 
Încearcă și tu acest ulei, fie simplu, fie ca ingredient în produsele de înfrumusețare. Nu vei regeta când te vei privi în oglindă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod