Cum scapi de acnee prin tratament cu laser

Ai trecut demult de varsta adolescentei, dar, uitandu-te in oglinda, constati ca ti-a aparut acnee, de care credeai ca ai scapat de ceva vreme. Te surprinde si te indispune perspectiva: te gandesti ca va trebui sa te duci la medic, sa folosesti diverse creme, carora le trebuie timp pentru a-si face efectul, nu esti sigura ca vei obtine rezultate satisfacatoare... ca sa nu mai spunem ca stai si cu teama in suflet: daca vor ramane cicatrice inestetice?

Ei bine, ce e de facut? Ca in orice "batalie", trebuie sa-ti schitezi un "plan de atac". In primul rand, te duci la un specialist in dermatologie, care iti va pune un diagnostic.
Este foarte important sa cunosti cauzele care au dus la aparitia acneei. Acestea ar putea fi o hipersecretie de hormoni androgeni de catre glandele endocrine, receptivitate crescuta la hormonii androgeni a glandelor sebacee, hipersecretie de sebum sau o serie de factori microbieni locali.

Netratata corespunzator, acneea are evolutie ciclica, alternand perioadele de ameliorari (cand ti se pare ca ai scapat), cu perioade de exacerbari spontane. Intensificarea eruptiei are loc toamna, cand scad radiatiile ultraviolete, precum si in perioada premenstruala, cand se accentueaza tulburarile hormonale.


Prin tratament se urmaresc mai multe obiective: scaderea secretiei sebacee, combaterea microbismului local si inlaturarea retentiei de sebum. Dar, asa cum am spus, nu ai garantia ca vei obtine rezultatele sperate si ca tenul tau nu va "pastra" nici o urma inestetica.

Pentru a fi mai linistita si mai sigura ca vei scapa de aceasta problema, iti sugeram o metoda revolutionara de tratament, respectiv terapia laser de joasa energie (LLLT).

LLLT este o terapie locala, nedureroasa, care nu produce radiatii ionizante, nu are efecte secundare, nu produce scaderea globulelor albe sau rosii, nu determina imbolnavirea de cancer si nu prezinta pericol de contaminare bacteriana sau virala.
Cu alte cuvinte, nu ai de ce sa nu incerci! Vei fi placut surprinsa de rezultat.

Procedura aceasta actioneaza prin efecte bio-stimulante anti-inflamatorii si anti-alergice, regenerare si reparare a tesuturilor, stimularea imunitatii naturale si accelerarea procesului de cicatrizare a leziunilor acneice. Asadar, tenul tau are toate sansele sa redevina neted si luminos!

Cu toate acestea, trebuie sa tii seama de faptul ca terapia LLLT nu este recomandata tuturor pacientilor. Renunta la ea daca esti insarcinata sau suferi de una dintre urmatoarele afectiuni: insuficienta cardiaca, hepatica sau renala, afectiuni de natura maligna sau TBC cutanat.


Doctorul Gabriela Ciobanu, specialist in dermato-venerologie, ne spune ca rezultatele terapeutice sunt mult mai bune atunci cand acneea este tratata cumuland terapia LLLT cu cea generala, care consta in administrarea de antibiotice si mentinerea unui regim alimentar adecvat, sarac in grasimi.



 

Comentariile 51-100 din 127

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • delia pe 24 Sep 2009, 16:17
    tepa cu laser

    o mare , mare teapa cu laserul bani dati aiurea eu am facut si ....nimic

    1
    2

  • Parpala pe 27 Mai 2009, 14:15
    Scaparea de acnee

    Toata lumea vrea sa scape de acnee si pune intrebari aici unde ar trebui postate comentarii cu pareri despre acest tratament. Daca voi toti intrebati de raspuns cine raspunde ?

    1
    3

  • cioarta florenta amalia pe 19 Mai 2009, 22:16
    As dori sa scap de acnee!!

    buna seara ! Doresc sa stiu cum as putea sa scap de acest defect "ACNEEA"! Si cat ar costa acest tratament , va rog foarte frumos sa ma ajutati !! Cu stima : Amalia.

    0
    5

  • nu conteaza pe 8 Mai 2009, 20:42
    vreau sa scap de acnne

    buna ziua ! a dori sa stiu kt costa un tratament q laser ,vreau sa sap de acnee ,m-am saturat de acest defect ,cand ma uit in oglinda si imi vad fata ma apuca un sentiment de depresie ,Am urmat multe tratamete impotriva acneei dar nu a avut efectul dorit fata este plina de acnee + ca mi-au ramas si seme .Am nevoie de ajutor ! am inteles k acest tratament are cele mai bune rezultate si deaceia ma intereseaza o clinica si pretul acestor interventii. VA rog ,astept email ! pls ajutati-ma.... Multumesc!

    3
    2

  • zul pe 4 Mai 2009, 11:16
    clinica bucuresti

    Hello, Pentru cei care doresc o clinica in Bucuresti pentru tratament semne acnee ( nu stiu daca e si pt tratamentul intern ), pentru ca deobicei aceste tratamente cu laser se fac pt semne si cam atat..daca tot ai ceva intern, o bacterie, atunci degeaba faci laser. Clinica se numeste www.classmedispa.ro . Dna. Dana Harbuz...A avut si o emisiune la Antena2 acum jumatate de an, in care prezenta acest nou tratament in Romania, la vremea respectiva fiind singura clinica din RO care detinea acest tip de laser. Pretul , e cam piperat cei drept (pachetul Micro Laser Peel - Pro fractional - puteti cauta pe youtube ca sa vedeti cum functioneaza) 650E/sedinta. Iti asigura o recuperare a tesutului de 10-20% garantat. Poate fi si mai bine, bineinteles depinde de fiecare persoana si de cat de mult arde tesutul 10-40microni. Doamna doctor spune ca sunt nevoie de 3-5sedinte depinde cat de grave sunt semnele, adancime etc. asta inseamna cam 3000E. FFF scump parerea mea, mai ales ca e criza:D. Daca stie cineva si alta clinica care detine acest tip de laser, chiar va rog sa postati aici.

    4
    0

  • alexandru pe 1 Mai 2009, 22:30
    Vreau sa scap de acnee !!

    Buna ziua ! De vreo doi ani si mai bine ma confrunt cu o acnee acuta ,am urmat diferite tratamente impotriva ei ,dar rezultatele pe care le asteptam nu m-au surprins tocmai placut ,intradevar acneea a "disparut" dar mi-au ramas pe intraga fata pete rosii si semne ,care nu sunt tocmai estetice, plus ca tenul este foarte gras.Am inteles k aceste pete rosii se pot "transforam " in pete maronii in contact cu soarele (dar nu ma pot ferii de soare ,mai ales acum k anotimpul in care ne aflam este unul cu mult soare ) ,care ulterior nu vor mai disparea de pe fata ! :( Va rog sa-mi spuneti daca in urma tratamentului q laser se pot indeparta aceste pete + semnele ramase in urma acneei! La ce cost se ridica acest tratament ?Va rog sa ma ajutati !Astept raspunsul Dv! (Unde pot gasii o clinica specializata ?Exista si in Bucuresti !?) Multumesc !

    1
    1

  • erika pe 23 Apr 2009, 20:39
    acnee

    am folosit si eu pilulee acnezine 3 luni si nu mi-a trecut acneea mai multe mi-au aparut plus mi-au aparut si pe gat de la ele.

    2
    0

  • deea pe 15 Apr 2009, 18:28
    Clinica

    Beauty Clinic Timisoara...clinica ce trateaza acneea si cicatricile cu laser..se numeste microdermabraziune sau ceva de genu...am fost si a avut un efect extraordinar inclusiv pentru o cicatrice din copilarie de cand mi-am spart capul...pretul la o sedinta cred k e aprox 35 de euro... mai multe informatii pe beautyclinic.ro

    0
    2

  • radu elena alina pe 11 Apr 2009, 13:01
    recomantati-mi o clinica din iasi care trateaza acneea cu LLLT...cat cost?v

    am 18 ani si am acnee de la varsta de 13 ani....:(( .....nu prea am avut banii sa-mi pot permit sa-mi iau un tratament scump asa ca am renuntat sa mai folosesc creme am lasat asa acneea si nu mai rezist ma uit in oglingda si incerc sa-mi reamintesc cum aratam fara cosuri dar sincer nu mai stiu si plang pentru ca ma doare foarte tare ca fata mea e plina de acnee....:(( va rog mult sa-mi recomandati o clinica din iasi....

    2
    0

  • cora me pe 9 Apr 2009, 15:48
    Acnee

    Si eu am probleme cu tenul si cu semnele.O prietena a facut cu laser acum 7 ani la o clinica in Grecia ,care se numeste laserlineclinics.gr.De atunci nu i-au mai aparut deloc cosuri,de asemenea are un ten de invidiat.Eu am sunat la clinica.Costa 1000 euro.Insa din pacate nu fac in aceasa perioada,din cauza soarelui.Doar dupa luna septembrie.

    0
    3

  • ana pe 3 Apr 2009, 19:40
    acneea

    am 14 ani si am acnee.mi a aparut in iarna.este recomandat sa fac tratament cu laser?

    0
    2

  • barsan alexandra pe 1 Apr 2009, 15:48
    acnee

    buna ziua !am cicatrici pe fata lasate de acnee,ma confrunt de aproximativ sase ani cu aceasta problema !m-ar interesa foarte mult pretul unei sedinte cu laser si numarul de sedinte necesare!am 20 de ani si sunt din bucuresti!va multunesc foarte mult

    0
    1

  • Veve pe 22 Mar 2009, 01:47
    Laser

    Eu am urmat o sedinta de laser pt. acnee ( aveam o forma vulgara, infectie )..laser CO2, am avut fata invinetita o saptamana...insa intr-o luna nu mai aveam niciun cos, dar datorita problemelor hormonale..mai apare 1-2...dar urmez si tratament interior. Vineri o sa am a 2-a sedinta de laser..apoi peste o luna, ultima sedinta...cea pt. semne..deoarece...sunt plina de semne. Mentionez ca am fost tratata foarte frumos..si n-am dat mii se euro cum zicea o domnisoara mai sus. Prima sedinta m-a costat 350 RON ( a 2-a se face dupa 2-3 luni ), iar acum, a 2-a...imi ia 250 RON. Merita, sincer... Clinica la care am fost si merg in continuare se numeste LASERMED. Este in Dr. Taberii. Va recomand. Pt. informatii: id andytza_veve

    1
    2

  • simireanu pe 8 Mar 2009, 05:49
    cu sa scap de acnee

    asi dori sa-mi recomandati o clinica di Iasi.in cat timp pot scapa de acnee daca urmez tratamentul cu laser?

    1
    1

  • Ela pe 2 Mar 2009, 20:05
    Tratarea acneei prin tratamentul cu laser

    Buna ziua! Am 19 ani si de la 15 ani am o problema cu acneea. Am fost la un medic dermatolog dar tratamentul nu m-a ajutat. M-ar interesa sa stiu o clinica din Galati la care se face acest tratament cu laser si cam care ar fi costurile. E adevarat ca acest tratament sensibilizeaza pielea fetei si ca o irita? Si o ultima intrebare: exista posibilitatea ca, dupa tratament, in timp acneea sa revina?

    2
    0

  • madutza pe 2 Mar 2009, 19:37
    acneea

    as dori sa stiu daca pot face tratament cu laser in ciuda faptului k am 17 ani.....am incercat multe metode din cele recomandate de dermatologi, insa niciunul nu are rezultat......as dori sa stiu o clinica in apropiere de vaslui si cam cat ar costa....daca trebuie facute mai multe sedinte.....va multumesc mult

    2
    2

  • ionela pe 27 Feb 2009, 21:46
    acnee si pete

    buna as vrea sa incerc si eu acest tratament cu laser pentru ca am incercat numeroase metode chiar dureroase si tot nu am scapt de acnee si petele ce mi-au ramas. imi spune-ti o clinica in apropiere de orasul alba, cat ar costa o astfel de sedinta si cate trebuie facute?

    1
    1

  • crisbolo23 pe 27 Feb 2009, 00:07
    acneea

    as dori sa imi spuneti si mie daca in craiova exista astfel de clinici unde se pot face tratamente cu laser impotriva acneei si a urmelor lasate de aceasta. daca se poate as dori si sa-mi spuneti cat costa un asemenea tratament sa o sedinta. va multumesc

    1
    2

  • cristina pe 26 Feb 2009, 23:29
    acneea

    as dori sa imi spuneti si mie daca in craiova exista astfel de clinici unde se pot face tratamente cu laser impotriva acneei si a urmelor lasate de aceasta. daca se poate as dori si sa-mi spuneti cat costa un asemenea tratament sa o sedinta. va multumesc

    0
    1

  • andra pe 24 Feb 2009, 20:38
    laser pt acnee

    va las emailul meu : andra11jolie@yahoo.com NU IMI dati add pe mess, scrieti-mi mail si am sa va raspund mai mult :)

    1
    0

  • andra pe 24 Feb 2009, 20:34
    laser pt acnee 2

    am uitat sa mentionez...daca aveti posibilitatea de a lipsi din tara ( cum eu nu am), mergeti la unguri !!....au preturi mult mai ok, te trateaza cu mai mult respect, profesionalism, etc....aici..e jecmaneala.. si de ce?..pentru ca noi suntem disperati sa ne rezolvam "defectele"..iar ei, promit marea cu sarea......

    1
    0

  • andra pe 24 Feb 2009, 20:30
    laser pt acnee

    Buna dragilor, eu mi-m facut un tratament cu laser pt acnee...nu vreti sa stiti cum aratam :|..insa dupa 5 sedinte/200euro, am ajuns sa arat ok! :)..totusi, au ramas cicatrici post acneice si chisturi profunde, care , nu au iesit...pentru a le "scoate", va trebui sa mai fac vreo 3-4, sedinte/50 euro fiecare, apoi, un contur al fetei cu laser, pentru eliminarea cicatricilor si "gropilor"...care costa undeva la 12-15 mil lei vechi, deci....faceti voi un calcul..ps - sedintele de 200 eur le-am facut lunar, iar cele de 50 eur, trebuie sa le fac la 2-3 sapt....deci?...:)..bafta.....k eu sunt f dezamagita...ok..se vad rezultate...dar..:NO COMMENT vis a vis de pret

    1
    1

  • bitza pe 15 Feb 2009, 16:32
    Inca o clinica

    Am mai gasit o clinica in Buc - Dermastyle se numeste.

    0
    1

  • bitza pe 15 Feb 2009, 12:02
    Clinica laser acnee

    Buna fetelor ! Fiind la randul meu interesata de aceasta problema a acneei profunde am dat peste posturile voastre si vad ca toata lumea intreaba de o clinica in Buc. Am dat searchuri pe google vreo 30 min pana am gasit una la 250 ron/ 1 cm de piele...cam scump zic eu...dar poate voi va permiteti, asa ca va ajut cu numele macar - Centrele medicale Intromed....asta vad ca e pe la Foisorul de foc din cate vad pe site. Nu vreau sa fac reclama, din nou, nu am fost acolo insa deocamdata fac tratament cu galbenele...dc pana la primavara nu imi trec chisturile astea oribile, merg si la clinica...sper k v-am fost de ajutor si va rog celor care merg sa nu ne uite si sa scrie cate sedinte au fost necesare, dc au scapat, cum a mers. Pup

    0
    1

  • alexandra pe 9 Feb 2009, 15:19
    acnee

    Buna!timp de 6-7 ani am acnee si indiferent orice crema sau tratament am folosit acesta nu a dat semne sa dispara.Acum am 19 ani si doresc tare mult sa scap de aceasta.Vreau sa stiu cat costa un tratament cu laser si de cate sedinte este nevoie.Unde pot gasi o astfel de clinica in Bucuresti?Este adevarat ca si cu ajutorul anticonceptionalelor acnea poate disparea?Va multumesc

    0
    2

  • alex pe 9 Feb 2009, 14:13
    am nevoie de ajutor :((:)

    buna ziua ! As dori sa-mi dati mai multe informatii despre acest tratament q laser, de exp ; daca vindeca acneea in totalitate shi q ajutorul lui dispar shi cicatricile ramase in urma acestia .Va rog sa ma ajutati ,deoarece de vre-o doi ani shi jumatate tot ma chinuie acest "defect" am urmat diferite tratamente impotriva acneeiei ,dar aceasta nu a disparut in plus m-am ales shi q niste cicatrice foarte inestetice .la ce cost se ridica acest tratament(sedinta )?.. Pt a scapa in totalitate de acnee si de cicatrice cate sedinte trebuiesc efectuate?VA MULTUMESC!!

    0
    1

  • roxana pe 7 Feb 2009, 00:59
    tratament laser

    se duc in totalitate cicatricele de pe fata?cat ar costa o interventie?cam cate mi-ar trebui?, daca am aproximativ toata fata.

    0
    0

  • claudiu pe 5 Feb 2009, 22:55
    acneeeee

    buna.as dori sa imi spuneti si mie cat m-ar costa un tratament cu laserul pt acnee ca nu mai stiu ce sa fac cu ea.o am de cativa ani si nu imi trece.am incercat tot felul de tratamente si nici un rezultat(doar bani pierduti pe tot felul de prostii)va rog ajutati-ma.in zalau exista asa ceva tratament?va multumesc

    0
    0

  • PAULA pe 4 Feb 2009, 20:08
    informatii

    a inceput sa imi apara acneea sub forma urata in data de 25 aprilie 2008 si de atunci fac tratamente si tratamente fara nici un rezultat.am fost la dermatologi si toti imi spun aceeasi chestie :acnee polimorfa... am inceput cu zinerit si doxiciclina,apoi skinoren si amoxiciclina ,ceva sapun facut in farmacii si o solutie maro care miroase f urat preparata tot in farmacii, retin-a si multe alte produse anti acneice de nu le mai stiu nici numele. In mare parte am scapat de ele dar am ramas cu cicatrici urate si parca umflate si pe deasupra si dureroase.As fi dispusa sa incerc si si tratamentul cu laser dar va rog nu imi mai recomandati creme si medicamente ca nu mai am rabdare pt ele.Daca stie cineva cat costa un tratament cu laser si daca se gaseste la Cluj va rog din suflet sa ma anuntati si pe mine pt ca sunt DISPERATA

    0
    0

  • ENCIU pe 4 Feb 2009, 12:22
    tratament cu laser

    iti repara cicatricile de pe fata, survenite in urma acneei?

    0
    0

  • costinel pe 3 Feb 2009, 18:49
    tratament laser

    salutare am 15 ani de la 14 ani mi-a esit cosuri nu e acnee multa sunt doar cateva insa mi-au ramas semne micute asa ca mi-am facut o progamare la mediaspa pelling laser cu tot 300 sute euro sedinta dar e extraordinar ce rezultate dupa 2 sapt fata mea este curata excalent ca inainte pur si simplu ati indeparteaza tot stratu de piele daca ai cicatrici 2 3 le leimina daca ai semne 1005 scapi de ele daca ai cicatrici multe trebuie sa faci 2 \ 3 sedinte ca sa scapi de ele sau poate si 4 eu am facut 1 si e fata extraordinar curata si mai fac inca 4 sa nu mai imi iasa nici-o data dar la mn nu a fost grav de loc

    0
    0

  • toader oana pe 1 Feb 2009, 14:58
    acnee

    sunt din timisoara si am citit acest articol despre tratarea acneei cu laser.As dori sa imi recomandati o clinica buna din orasul meu,Am o acnee foarte usoara,doar in obraji si as dori sa stiu in cate sedinte s-ar trata si cat ar costa tratamentul cu tot ce implica,Va multumesc

    0
    0

  • tyna pe 31 Ian 2009, 16:27
    acnee

    buna..am 24 ani si de aproximativ 7 ani sufar din kauza acneei...am incercat toate tratamentele posibile dar fara rezultat......mai nou am fost la un ginecolog care mi-a spus ca am polichisturi ovariene.....e posibil ca aceasta sa fie cauza?......va rog recomandati-mi un medic......as vrea s fac peeling chimic....credeti ca este solutia pt tenul meu?va rog din suflet s ma sftuiti...multumesc

    0
    0

  • radu pe 30 Ian 2009, 15:54
    acnee ( semne )

    daca se poate sa stiu si eu unde se gaseste vreun cabinet in bucuresti si daca se poate sa stim si preturile pe sedinta sau cum se face ....si inca ceva acest tratament rezolva si semnele ma refer la cicatricile de dupa cosuri ...multumesc

    0
    0

  • VASY pe 28 Ian 2009, 17:57
    acnee

    IN CE ORASE DIN ROMANIA SE AFLA CLINICI SPECIALIZATE PT ACNEE TRATATE PRIN OPERATIE CU LASER , SI CAT ESTE PRETUL UNUI TRATAMENT?

    0
    0

  • roxana pe 25 Ian 2009, 18:53
    la revedere acnee:)

    e foarte urat sa ai acnee...eu am avut timp de 2 ani acnee si am folosit mii de creme si tratamente date de mai multi doctori....intro zi am aflat(tot de pe un forum)de acnezine sunt si pilule si crema,eu am folosit pilule..si sunt fericita k le-am incercat ,deoarece dupa doua luni de tratamen nu mai imi apar cosuri pline de puroi mi-au ramas numai petele care s-au acumulat in ultimii 2 ani..si bineinteles dak voi lua pastilele pana la 6 luni kt tine tratamentul vor disparea si ele treptat:)

    0
    0

  • catalin pe 18 Ian 2009, 19:52
    MORR

    exista in iasi o clinica care trateaza acnee-a ..cat costa?

    0
    0

  • manuel pe 6 Ian 2009, 18:30
    vreau sa scap cu orice pret de acnee

    as dori sa stiu daca si in iasi se afla o astfel de clinica si care sunt costurile!!!!!

    0
    0

  • Lina pe 1 Ian 2009, 17:35
    acneea m-a distrus

    cat timp dureaza tratamentul cu laser? ce tratament intern ar trebui aplicat? si unde exact se face tratamentul cu laser? cat costa? de cate sedinte e nevoie? astept un raspuns. va multumesc

    0
    0

  • alin pe 11 Dec 2008, 23:12
    acnee ma deranjeaza

    pfff... :) am si eu o problema:) acnee cum fac sa scap de ea fara laser:) si inca o intrebare cat costa tratamentul cu laser,sunt mai multe sedinte sau doar una

    0
    1

  • bogdy_1890 pe 8 Dec 2008, 12:57
    bogdy

    unde exista in cluj tratament prin laser?

    0
    0

  • Krisztiana pe 29 Nov 2008, 23:18
    cicatrici de la acnee

    Am 20 de ani, studenta si am ramas cu cicatrice de la acnee si inca pana azi imi apar cosuri pe fata unele lasand urme. Care este solutia potrivita pentru indepartarea acestor cicatrici,cam de cate ori trebuie repetate sedintele, si care sunt costurile acestor tratamente? Va multumesc

    0
    1

  • Erika pe 29 Nov 2008, 19:53
    Iritatie si acnee...

    Eu mai degraba am tenul iritat (inrosit) mai tot timpul,acneea isi face apartitia in zona barbiei si a fruntii. Am auzit si eu de clinica Medi Spa din Cluj,dar ma interesaza daca exista si in Bucuresti. Am trimis mesaj la ei,imediat ce voi primii raspuns va voi scrie din nou. Aveti grija de voi!

    0
    0

  • Andrei pe 24 Nov 2008, 00:39
    Clinica de tratament acneic?

    As dori de asemenea sa aflu unde se fac tratemente pt acest blestem...

    0
    0

  • Andrei pe 24 Nov 2008, 00:25
    Clinica de tratament acneic?

    As dori de asemenea sa aflu unde se fac tratemente pt acest blestem...

    0
    0

  • alex pe 16 Nov 2008, 22:26
    acnee

    As dori sa stiu daca in iasi pot face un tratament pt acnee cu laser, si care ar fi costurile unui astfel de tratament.va multumesc

    0
    0

  • gya pe 11 Nov 2008, 18:54
    acnee

    as dori sa stiu si eu unde as putea gasi in Bucuresti un astfel de cabinet...si cam cat m-ar costa o sedinte cu LLLT...app:cam in cat timp pot scapa de acnee???ast rasp...multumesc

    0
    3

  • ana pe 10 Nov 2008, 20:55
    clinica

    nu am probleme foarte grave dar imi doresc sa fac un tratament pt acnee cu laser LLLT. Va multumesc!

    0
    0

  • nico pe 10 Nov 2008, 15:55
    acnee

    as vrea sa stiu si io unde as putea sa gasesc un astfel de cabinet in bucuresti...

    0
    0

  • cristina pe 8 Nov 2008, 19:58
    acnee

    Buna ziua! Am 22 de ani si inca de la 12 ani am acnee.As dori f mult sa mi recomandati clinica si doctorul potrivit pt a urma un tratament cu laser LLLT. Va multumesc anticipat! Cristina

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod