Cum să tratezi acneea cu ulei din arbore de ceai

Cum să tratezi acneea cu ulei din arbore de ceai

Există numeroase modalități de a trata acneea, dar cei mai mulți medici dermatologi recomandă de obicei ingrediente care pot fi procurate fără rețetă, precum peroxid de benzoil sau acid salicilic.
Însă atunci când vrei să folosești produse naturale, cea mai bună variantă este uleiul din arbore de ceai, cunoscut și ca ulei "tea tree". Acesta este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice, fiind folosit de mulți ani ca un remediu ce tratează probleme precum păduchii, ciuperca piciorului, ciuperca unghiei și acneea.

Cum combate uleiul din arbore de ceai acneea


"Uleiul din arbore de ceai funcționează prin reducerea numărului bacteriilor care determină apariția coșurilor, dar și prin reducerea inflamației", spune medicul dermatolog Joshua Zeichner, citat de womenshealthmag.com. "Dar cei mai mulți dintre pacienții mei vin la cabinet cu iritații ale pielii apărute după ce au folosit uleiul din arbore de ceai pentru a trata acneea", mai spune medicul.

Adevărul despre ingredientele naturale


Uleiul din arbore de ceai este natural, dar asta nu înseamnă că este mai puțin iritant decât alte tratamente tradiționale pentru tratarea acneei. "Doar pentru că un ingredient este natural nu înseamnă că este mai eficient sau că este mai delicat cu pielea decât un tratament clasic", spune medicul. 

"De fapt, uleiul din arbore de ceai poate fi mai iritant decât un tratament tradițional pentru acnee și poate cauza dermatită de contact", avertizează dermatologul.
În variantă pură, uleiul din arbore de ceai poate cauza uscarea pielii, senzație de arsură, înțepături și chiar descuamarea pielii.

Modul corect în care să folosești uleiul din arbore de ceai


Dacă pielea ta nu este de obicei reactivă la produse de îngrijire, folosirea uleiului din arbore de ceai pentru tratarea acneei ar putea fi benefică. "Pacienții mei folosesc de obicei uleiul din arbore de ceai pentru a trata local coșurile, dar în mod sigur poate fi aplicat pe toată fața pentru a trata coșurile existente și a preveni apariția altora", spune dr. Zeichnner.

Secretul pentru folosirea uleiului din arbore de ceai în tratarea acneei este acela de a dilua întotdeauna uleiul esențial cu un ulei purtător (precum uleiul de jojoba, de floarea soarelui sau argan). 

"Într-o sticluță de culoare închisă, amestecă două lingurițe cu ulei purtător cu 15 picături de ulei esențial din arbore de ceai pentru a obține o concentrație de cinci procente.
Aceasta este concentrația adecvată pentru ten"
, declară terapeutul Joanne DeLeon.

Dacă folosești uleiul din arbore de ceai local, pentru a trata un coș, înmoaie un bețișor pentru urechi în apă, apoi toarnă pe el o picătură de ulei esențial din arbore de ceai și aplică direct pe coș.

Deși uleiul din arbore de ceai este iritant pentru pielea reactivă, asta nu înseamnă că nu poate fi folosit și de cei care au pielea sensibilă. În cazul în care pielea ta este sensibilă, alege produse de îngrijire din comerț care includ ulei din arbore de ceai printre ingredientele lor. Testul de sensibilitate se realizează prin aplicarea unei cantități mici de ulei pe o suprafață mică de piele.
Dacă pielea se înroșește, te ustură sau te înțeapă, înseamnă că ești sensibilă la uleiul din arbore de ceai.

Este important să ai răbdare. "Chiar dacă vei observa o îmbunătățire după primele folosiri, poate dura până la o lună de folosire regulată pentru a observa schimbări semnificative", spune DeLeon.
 
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mirela pe 14 Ian 2020, 13:49
    arbore de ceai chiar functioneaza

    Foarte interesant articolul. Arbore de ceai chiar face minuni pentru acnee daca stii cum sa il folosesti si daca uleiul este de calitate/pur. Eu am incercat sa fac ceva crema cu ulei in casa dar nu prea am avut rezultate. In schimb la mine a avut un success foarte mare produsele anti-acnee cu arbore de ceai de la Vervory .Ii povesteam unui doctor dermatolog de cremele mele facute in casa pentru cosusi si mi-a recomandam sa incep sa folosesc aceste produse naturale. La mine functioneaza. Va pup

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod