Cum sa-ti vopsesti parul acasa ca un expert

Cum să-ţi vopseşti părul acasă ca un expert. Trucuri utile

Trecerea de la un anotimp la altul ne îndeamnă de cele mai multe ori să facem şi câteva schimbări de look.
Iar dacă visezi la o nouă nuanţă pentru părul tău, există câteva trucuri simple care îţi permit să obţii singură rezultatele pe care le-ai obţine la salon. Iată ce reguli să respecţi:

Pregăteşte-ţi pielea

Înainte de a aplica vopseaua, aplică pe frunte, urechi şi tâmple puţină vaselină cosmetică. În acest fel pielea ta va fi protejată de vopsea şi nu se va păta la fel de uşor. Dacă nu ai vaselină cosmetică o poţi înlocui cu o cremă hridratantă grasă. Ai grijă să nu atingi şi părul cu cremă pentru că rişti ca vopseaua să nu mai adere la fel de bine.

Protejează vârfurile

"Când te vopseşti pentru a acoperi firele crescute la rădăcină, nu aplica niciodată vopsea şi pe vârfuri", declară pentru Teen Vogue Rachel Bodt, unul dintre coloriştii de top de la Hollywood. "Vârfurile sunt mult mai poroase decât rădăcinile, absorb mai mult pigment şi devin mult mai închise, iar rezultatul va fi un păr colorat neuniform", adaugă specialistul.
Pentru a preveni acest efect, aplică puţin ulei de cocos pe vârfuri.

Combină nuanţele

În salonele de înfrumuseţare, hairstiliştii amestecă mai mulţi pigmenţi pentru a obţine culoarea dorită de cliente. Şi tu poţi face acest lucru acasă. Dacă eşti de părere că nuanţa care ţi s-ar potrivi cel mai bine este între două tonuri diferite, amestecă vopselele. Este foarte important ca tuburile de vopsea să fie de acelaşi tip şi chiar de la acelaşi producător. Nu poţi amesteca un tub de vopsea cu amoniac şi unul de vopsea fără amoniac.

Evită nuanţatoarele şi henna

Produsele de colorare pe bază de henna şi cele de nuanţare sunt foarte dificil de îndepărtat din firul de păr, de aceea nu este recomandat să le foloseşti singură acasă dacă nu eşti sigură de rezultat. Spre deosebire de pigmenţii de vopsea clasică, care pot fi îndepărtaţi prin decolorare, henna şi nuanţatoarele sunt permanente.

Nu te decolora singură

Una dintre cele mai riscante procedee pentru păr este decolorarea. Chiar dacă ţi se pare că te descurci foarte bine când vine vorba de schimbarea culorii părului tău, decolorarea este foarte nocivă pentru păr chiar şi atunci când este realizată în salonul de înfrumuseţare, de către adevăraţii experţi.
Cea mai mică greşeală poate provoca arderea părului şi distrugerea lui iremediabilă.

Alege o nuanţă cu maximum trei tonuri mai închisă decât culoarea ta

Dacă nu vrei o schimbare radicală, atunci ar trebui că vopseaua pe care o alegi să fie cu maximum trei tonuri mai închisă decât actuala ta culoare. În acest fel vei putea controla mult mai uşor rezultatul şi vei putea încerca o nuanţă mai închisă data viitoare. Dar dacă a ieşit prea închis din prima vopsire, îţi va fi aproape imposibil să corectezi singură rezultatul şi vei fi nevoită să apelezi la o decolorare la salon.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod